Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Consiliul Înțelepților din Germania: Țările UE ar trebui să poată părăsi blocul monetar în ultimă instanță

„Cei cinci înțelepți ai economiei” care alcătuiesc Consiliul Înțelepților din Germania sunt de părere ca Guvernul de la Berlin ar trebui să creeze un mecanism de insolvență suveran pentru statele membre zonei euro, prin care țările UE să poată părăsi blocul monetar, informează Reuters.
grecia ajutor

Mai precis, într-un document oficial publicat marți, ei susțin că situația actuală din Grecia trasează un semn al exclamării în ceea ce privește nevoia unor reforme noi pentru ca zona euro să devină mai stabilă.

Topul celor mai bogați oameni din Germania

În opinia economistului Christoph M. Schmidt,  președintele Consiliului, pentru asigurarea coeziunii Uniunii Monetare este necesar să recunoaștem că votanții din țările creditoare nu sunt pregătiți să finanțeze în permanență statele debitoare.

Ce avertizează Fondul Monetar Internațional zona euro cu privire la Grecia

Așadar, Consiliul Înțelepților din Germania  recomandă ca ieșirea unei țări membre UE din zona euro să fie posibilă, dar să fie în „ultimă instanță”, iar un stat membru care nu este cooperant nu ar trebui să amenințe stabilitatea zonei.

„Să consideri zona euro responsabilă pentru eventualele costuri, fără ca statele membre să renunțe la orice suveranități naționale asupra politicilor fiscale și economice, mai devreme sau mai târziu vor face uniunea monetară mai instabilă”, au mai scris ei.

Rusia s-ar putea extinde în Marea Mediterană oferind Greciei securitate și resurse

Care este țara în care tot mai mulți greci vor să își găsească de lucru

Topul celor mai bogați oameni din Grecia

Cine este cel mai bogat om de afaceri din China

Suma averilor primilor zece miliardari francezi depășește PIB-ul Greciei

Topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii