FacebookTwitterLinkedIn

Miliardarul și rapperul au comandat un milkshake de căpșuni și au discutat amabil o vreme, după care au mutat conversația în birourile lui Buffett din Berkshire Hathaway.

Buffett, pe atunci în vârstă de 80 de ani, a fost impresionat de artistul care avea pe jumătatea vârstei sale. „Jay (40) predă într-o clasă mai mare decât am predat eu. Pentru un tânăr aflat la început de drum, el este cel de la care trebuie să învațați.”

Acest moment, care a fost capturat inițial în revista Forbes 400 din 2010, a scos în evidență faptul că Jay-Z avea deja un plan pentru a-și construi averea formată din zece cifre. „Hip-hop-ul de la început a fost întotdeauna aspirațional”, a spus el.

Beyonce și Jay Z, cel mai bine plătit cuplu de vedete din lume

Mai puțin de un deceniu mai târziu, este clar că Jay-Z a acumulat o avere care depășește un miliard de dolari, făcându-l unul dintre puținii oameni de divertisment miliardari, și primul artist hip-hop din istorie.

Regatul lui Jay-Z, care crește în mod constant, este extrem de expansiv, cuprinzând afaceri cu băuturi alcoolice, artă, imobiliare (case în Los Angeles, Hamptons, Tribeca) și acțiuni în companii precum Uber.

Pentru a-i calcula averea ne-am uitat la acțiunile artistului din companii precum Armand de Brignac, unde deține 100% din companie, la care se mai adaugă câteva parteneriate cu alte câteva firme. Se pare că Jay-Z este un adevărat om de afaceri!

Afacerea cu șampania Armand de Brignac este estimată la 310 milioane de dolari, dar în portofoliul său de investiții mai intră și acțiuni la Uber, care sunt estimate la 70 mil. de dolari. Jay-Z a cumpărat o acțiune cu 2 milioane de dolari în 2013, iar Travis Kalanick, fondatorul companiei, a încercat atunci să crească valoarea acestora, dar a eșuat.

Artistul mai deține artă în valoare de 70 de milioane de dolari, printre care și capodopere semnate de celebrul Pablo Picasso. La averea sa se mai adaugă imobiliarele în valoare de 50 de milioane de dolari, albumele muzicale (75 milioane de dolari), compania Roc Nation (75 milioane de dolari), serviciul de streaming Tidal (100 milioane de dolari,  afacerea cu cognacul D’Ussé (100 milioane de dolari), plus 220 mil. de dolari în cash și alte investiții.