Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Ce avere avea Călin Popescu Tăriceanu în Forbes 500 Miliardari, Ediția 2011

 Fostul premier al României, în prezent președintele Senatului, a încercat să schimbe câte ceva în afacerile sale în anul 2010, renunţând la importul mărcii Citroën pentru Ford. Astfel, el devenea al cincilea dealer al acestei mărci din Capitală. Pe firma sa, Automotive Trading Services (ATS), Tăriceanu a avut în 2009 o cifră de afaceri de 15,8 milioane euro şi un profit de 500.000 de euro, iar averea sa din 2010 se ridica la aproximativ 8 milioane de euro. În 2011, președintele Senatului, a înregistrat o scădere în cifra de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro (6-7 mil. euro).

Ceva mai bine i-a mers lui Călin Popescu Tăriceanu cu importul motocicletelor americane Harley-Davidson, pentru care a deschis, în 2010, al doilea showroom din România, la Constanţa, în urma unei investiţii de 700.000 de euro. Preţul unei astfel de motociclete pornea de la 6.700 euro (fără TVA) şi putea ajunge până la 40.000 de euro în cazul unui model personalizat.

Tăriceanu este un mare colecţionar de maşini vechi. El are în proprietate o Lancia Fulvia, model cu care participă la campionatul naţional de viteză, un Citroën Charlston (o maşină de 42 de ani), un Fiat 500 Topolino (produs în Austria în 1954) şi un Mini Moris. Majoritatea automobilelor au fost cumpărate. O singură mașină a fost moștenită.

 

  Călin Popescu Tăriceanu este cunoscut în egală măsură ca om politic şi ca om de afaceri, întrucât a început să facă şi politică şi afaceri încă din 1990. Se numără printre fondatorii Partidului Naţional Liberal (1990), 14 ani mai târziu fiind numit președinte interimar al PNL, iar apoi devine prim-ministru. A intrat în business imediat după Revoluţie, când a pus bazele primului post de radio privat din România, Radio Contact (1990), al cărui director general a fost în perioada 1992-1996. Trei ani mai târziu, intră în afacerile cu automobile, devenind importator al mărcii franceze Citroën.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii