Cautare




, Contributor

Auto |
|

Ce avantaje îți oferă statul dacă achiziționezi un autovehicul electric?

Statul român încurajează achiziţiile de mașini electrice prin tichete de 10.000 de euro şi impozit zero.
masini electrice

Statul român depune eforturi în vederea tranziției spre o economie mai verde și îndeamnă oamenii spre cumpărarea mașinilor electrice, în defavoarea celor clasice pe diesel sau benzină. 

Printre avantajele achiziționării unui vehicul electric se numără și un bonus de 10.000 de euro și impozit zero pentru maşina, transmite MediaFax.

O să se înmatriculeze mai multe maşini noi electrice decât de orice alt fel în 10 ani de acum. În 2040, toate maşinile care se înmatriculează în România o să fie electrice, cel târziu, asta e cel mai pesimist pronostic“, spune Rareş Vrânceanu, CEO la Tesla Drive Test România.

Dar ce costuri presupune acest tip de vehicul?

Un alt pas al Guvernului în vederea încurajării publicului larg spre acest tip de mașină este programul Rabla Plus. 

RABLA permite obţinerea unui voucher de 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric şi 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă.

Elon Musk, cel din spatele Tesla, cu viziunea lui extraordinară, ne-a comunicat că nu o să dureze mai mult de 3 ani şi o să apară o mașină Tesla cu 25.000 de dolari. Astăzi, poţi să îţi cumperi o Tesla Model 3 pornind de la 53.000 la 54.000 de euro cu TVA”, adaugă Rareş Vrânceanu.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii