Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Ce au în comun țările care au tratat cel mai bine criza COVID-19? Răspunsul: Femei în rolul de leader al țării

Căutați exemple de leadership în timpul crizei? Islanda, Taiwan, Germania și Noua Zeelandă se află printre țările conduse de femei, care au reușit să trateze problema pandemiei într-un mod excepțional.
 aboneaza-te
shutterstock_1024943923

Angela Merkel, cancelarul Germaniei și-a anunțat cetățenii de la bun început că virusul COVID-19 este foarte periculos și că ar putea infecta până la 70% din populația țării. Testarea în masă a intrat în vigoare de la primele semne ale pandemiei în Europa, iar Germania a sărit peste etapa de negare și furie. Numărul cazurilor este mult mai mic față de vecinii lor europeni și se pare că anumite măsuri de restricție vor fi ridicate în curând.

De asemenea, Taiwan s-a mișcat foarte repede, încă din ianuarie când virusul nu se răspândise atât de mult, Tsai Ing-wen, președintele țării a luat decizia de a implementa 124 de măsuri pentru protecția cetățenilor fără a fi nevoie să recurgă la blocajele care au devenit comune în alte țări. Ea a reușit să mențină epidemia sub control, raportând doar șase decese.

Jacinda Ardern, Prim-Ministrul din Noua Zeelandă a reușit să impună carantină totală într-o fază incipientă a pandemiei. De asemenea, le-a cerut cetățenilor care reveniseră recent în Noua Zeelandă să rămână în autoizolare încă de la începutul primelor semne de pandemie. Când au început să apară cazurile de COVID-19 a interzis intrarea străinilor în țară. La mijlocul lunii aprilie au declarat doar patru decese, iar în timp ce alte țări vorbesc despre ridicarea restricțiilor, Ardern a mai adăugat câteva, printre care „toți cetățenii din Noua Zeelandă care se întorc acasă sunt nevoiți să stea în carantină 14 zile”.

Prim Ministrul Islandei, Katrín Jakobsdóttir, oferă testare gratuită tuturor cetățenilor, în timp ce alte țări testează doar oamenii care prezintă simptome. De asemenea, Islanda a implementat un sistem de urmărire foarte eficient, încât să nu fie nevoiți să închidă școlile sau să adopte alte măsuri restrictive extreme.

Sanna Marin a devenit cel mai tânăr leader de stat când a fost aleasă Prim-Ministru al Finlandei. Ea a apelat la ajutorul influencerilor din social media pentru a combate criza coronavirusului. Fiind conștientă că nu toată lumea citește ce scrie în presă, Sanna Marin a invitat influecerii să ofere sfaturi despre ce trebuie să faci în timpul pandemiei.

Premierul norvegian, Erna Solberg, a organizat conferințe de presă televizate unde au participat doar copii, ea le-a răspuns la întrebări și le-a explicat că e normal să te confrunți cu frici în această perioadă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii