Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

Ce așteptări salariale au tinerii fără experiență

tineri_studenti_elevi.jpg
Tinerii fără experiență de muncă se așteaptă să primească un salariu între 800 și 1.200 de lei, fiind conștienți că, în lipsa experienței, nu poți avea așteptări mai mari, arată raportul ,,Financial Behaviour: Bugetul de venituri și cheltuieli al nativilor digitali din România”.

Tinerii consideră că independența financiară ar trebui atinsă după vârsta de 25-26 de ani, dupa ce au acumulat câțiva ani de experiență pentru a putea obține un venit mai mare, potrivit raportului citat.

Atunci când ies în oraș, băieții cheltuie mai mult decât fetele. Într-o seară ei cheltuie între 50 și 100 de lei pe băuturi alcoolice, țigări și mâncare. Fetele cheltuie mai degrabă la ieșirile la pizza, fast-food sau la o cafenea, între 10 și 50 de lei.

Circa 20% dintre adolescenți (cu vârste între 14-18 ani) declară că sunt motivați de părinți cu bani pentru ajutorul la treburile din casă și pentru rezultatele bune de la școală. 85% dintre adolescenți (14-18 ani) spun că părinții îi ajută cu bani pentru a-și cumpăra mai repede lucruri pentru care strâng și ei bani.

Raportul mai arată că 26% dintre tinerii adulți (cu vârste între 19-24 ani) au un job, însă 57% dintre tinerii din acest segment de vârstă încă primesc bani de la părinți în mod regulat.

La ocazii speciale, bani de la rude primesc 92% dintre adolescenți si 82% dintre tinerii adulți, în general suma primită fiind între 50 și 100 lei.

Cercetarea a fost realizată îmbinând metodologii cantitative și calitative. Cercetarea cantitativă prezintă opiniile a 1.077 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani, activi în mediul online. Perioada de culegere a datelor a fost 6 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii