Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Ce ar putea întoarce România la starea de urgență

Numărul bolnavilor infectați cu noul coronavirus este în scădere ușoară, iar rata vindecărilor la noi în țară este cea mai bună din Europa, susține Horațiu Moldovan.
Coronavirus

Numărul bolnavilor infectați cu noul coronavirus este în scădere ușoară, iar rata vindecărilor la noi în țară este cea mai bună din Europa, susține Horațiu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, conform Digi 24.

Numărul de decese a scăzut în România, pe când la nivel global mortalitatea din cauza îmbolnăvirilor de Covid-19 e sub 6%. O altă veste bună este că rata de vindecări în România este mai mare de 50%, iar în unele zile a atins chiar 60%, fiind cea mai bună rată de vindecare din Europa.

După încă două săptămâni, Ministerul Sănătății va realiza un bilanț în urma căruia se decide dacă este realizabilă continuarea măsurilor de relaxare sau este nevoie de instituirea stării de urgență din nou. De aceea, cetățenii trebuie să înțeleagă și să țină cont de măsurile de protecție impuse de autorități pentru siguranța lor și a celor din jur.

Horațiu Moldovan a explicat și ce anume ar putea determina o revenire la starea de urgență: “Dacă apare o creștere bruscă de la zi la zi a numărului de infectări, dacă apare o creștere bruscă a deceselor, dacă apare o creștere bruscă a pacienților care se adresează unităților de primiri urgențe sau a pacienților la terapie intensivă. Nu am stabilit valori absolute, dar, dacă acum ne confruntăm cu o frecvență scăzută, dublarea sau triplarea va fi un semnal de alarmă”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii