Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

CE aprobă schema de ajutor în valoare de peste 600.000 euro pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din București

Comisia Europeană (CE) a aprobat o schemă de ajutor în valoare de aprox. trei milioane de lei lansată de autorităţile române pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din Bucureşti.
bani

Potrivit acestei schemei, ajutorul CE va lua forma subvenţiilor directe. Scopul acesteia este de atenuare a lipsei lichidităţilor cu care se confrunta beneficiarii din cauza măsurilor restrictive în contextul pandemiei.

Sprijinul public acoperă anumite costuri suportate de beneficiari în perioada august – decembrie 2020: cheltuieli de închiriere pentru sediul central / biroul operaţional, până la o sumă maximă de 4.020 euro (20.000 lei) pe lună; cheltuieli cu utilităţile publice (căldură, electricitate, apă, canalizare, deşeuri, gaze naturale); salarii şi contribuţii pentru maximum trei angajaţi, plafonate la salariul minim lunar naţional.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat: sprijinul nu va depăşi 1,8 milioane de euro per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii