FacebookTwitterLinkedIn

Iată care sunt cele mai mari agenții de turism din România, monitorizate de Forbes România (după codurile CAEN „activități ale agentiilor turistice” si „activitati ale tur-operatorilor”, conform informațiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe).

Cea mai mare cifră de afaceri înregistrată în 2014 în domeniul turismului este cea a companiei conduse de Dragoș Anastasiu, TUI Travel Center-Eurolines (Touring Europa Bus) – 67 de milioane de euro.

 Eurolines, compania condusă de Dragoș Anastasiu, estimează o cifră de afaceri de 100 mil. Euro în 2015

Locul al doilea este ocupat de Perfect Tour, agenția fondată de Corina Păcuraru, care a reușit să înregistreze peste 51 de milioane de euro în 2014 și un profit de 238.000 de euro.

 Călătorii cu aromă perfectă

Agenția fraților Marius și Cristian Pandel, Christian Tour, a înregistrat afaceri de peste 48 de milioane de euro și un profit de 520.000 de euro.

 Christian Tour se extinde pe alte 3 piețe externe

În continuare, pe poziția următoare se află, Eximtur, agenția condusă de Lucia Morariu, care a înregistrat o cifră de afaceri de peste 39 de milioane de euro și un profit de 252.000 de euro.

Doamna care dă ora exactă în turism

Happy Tour Group cuprinde agenția de turism Happy Tour, portalul de rezervări online Paravion, agenția Travel House și tour-operatorul Prestige Tours, iar la nivel naţional au peste 90 de agenții afiliate. Separat, pentru anul 2014, agenția Happy Tour a înregistrat o cifră de afaceri de 37,9 milioane de euro, Paravion a avut afaceri de 17,4 milioane de euro, iar Prestige Tours a înregistrat 10,2 milioane de euro.

Optimism mediteranean

CITEȘTE ȘI

Cum a reușit Paravion să crească de zece ori în zece ani

ANAT are un nou preşedinte

Mâna destinului sau secretele succesului antreprenoarei Paula Dobrescu