FacebookTwitterLinkedIn

CC@ONE Properties Invest AG a finalizat plasamentul privat al unui instrument financiar garantat în valoare nominală de 50 de milioane de euro. Societatea are ca obiectiv atragerea de capital internațional pentru dezvoltarea de proiecte rezidențiale sustenabile ale One United Properties în România.

CC@One Properties Invest AG vrea să atragă investiții de până la 500 de milioane de euro în următorii ani.

„Am fost încântați să primim subscripții de la 22 de investitori elvețieni și internaționali și să încheiem prima noastră strângere de fonduri cu un astfel de succes. Aceasta este confirmarea încrederii în activitatea One United Properties și în noua noastră companie de investiții, care oferă acces direct la o piață europeană în creștere dinamică, precum și o oportunitate de investiții durabile în active reale, premium”, a declarat Claudio Cisullo, Președinte al Consiliului de Administrație al CC@One Properties Invest și Președinte al Consiliului de Administrație One United Properties, funcție în care a fost numit în luna mai a anului în curs. Claudio Cisullo este în top 300 cei mai bogați oameni din Elveția, cu o avere estimată la circa 230 de milioane de euro (250 milioane CHF). El a devenit recent și al treilea cel mai mare acționar al One United Properties.

Entitatea emitentă este o filială privată înregistrată la Bursa de Valori din Luxemburg, iar instrumentul emis este înregistrat la Euroclear și Clearstream.

„Închiderea cu succes a acestei investiții confirmă nu numai potențialul pieței imobiliare sustenabile din România, ci și încrederea investitorilor internaționali în compania noastră și recunoașterea brandului nostru pe plan extern. Aceste investiții vor contribui la accelerarea planurilor de dezvoltare pentru proiectele noastre rezidențiale”, spune Victor Căpitanu, Cofondator One United Properties, companie care urmează să se listeze la Bursa de Valori București printr-o ofertă publică inițială.

De asemenea, la începutul acestei luni, dezvoltatorul a anunțat că Daniel Dines, fondatorul unicornului românesc UiPath, a achiziționat 5% din acțiunile One United Properties.