Cautare
, Contributor

ForbesCars |
|

CC100 Speedster, cadoul de centenar Aston Martin

Aston Martin CC100 Speedster
Aston Martin își serbează centenarul în 2013, motiv tocmai bun pentru a construi o mașină unicat care ne arată direcțiile de design ale viitoarelor modele de serie...

Aston Martin CC100 Speedster este un concept. Doar o singură unitate se va construi și aceasta a fost inspirată de mașina de curse DBR1 care a câștigat cursa de la Le Mans în 1959. Așa cum Lamborghini a construit Egoista pentru aniversarea de 50 de ani, la fel Aston Martin construiește această mașină pentru a-și celebra anul nașterii. Este o aniversare ceva mai importantă, ce-i drept… Centenarul Aston Martin. 

Galerie foto Aston Martin CC100 Speedster Concept

Chiar dacă este un speedster, CC100 inlcude indicii asupra felului în care vor fi abordate viitoarele mașini de serie lansate de Aston Martin. Farurile full-LED vor fi în curând introduse pe modelele de serie și sunt prezente pe CC100. Instrumentarul de bord este complet digital, așteptați-vă ca viitoarele Aston ce vor fi lansate să renunțe la ceasurile analogice (și ca răspuns la ultimele interioare lansate de Lambo, Ferrari sau McLaren)…

CC100 are caroseria construită în întregime din fibra de carbon și are o lungime aproximativă de 4.5 metri cu o lățime de doi metri (Aston Martin nu a fost foarte generos în comunicarea oficială ce a însoțit fotografiile ieri). Masa proprie se situează în jurul valorii de 1.2 tone. Speedster-ul este propulsat de un V12 de șase litri a cărui putere nu a fost comunicată. El poate accelera mașina de la 0 la 100 km/h în "puțin peste patru secunde" iar viteza maximă este limitată electronic la 290 km/h. Propulsorul a fost cuplat unei transmisii manuale-robotizate cu șase rapoarte.

Conceptul aniversar Aston Martin a fost dezvoltat și construit în mai puțin de șase luni la fabrica de la Gaydon din UK.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii