Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CBS Reality și Fishing & Hunting au ieșit din raportarea audiențelor TV din ianuarie 2016

Kantar Media, compania care măsoară audiențele pentru Asociația Română pentru Măsurarea Audiențelor (ARMA), și-a anunțat la începutul lunii ianuarie partenerii de afaceri că din 1 ianuarie 2016 televiziunile CBS Reality și Fishing & Hunting Channel au fost scoase din rândul stațiilor TV măsurate și monitorizate, informează Media Expres.
Televiziune

De asemenea, la cererea ARMA, de la aceeași dată TV H a fost suspendat temporar din raportarea stațiilor în Serviciul Național de Măsurarea Audienței TV. (Acest lucru nu a afectat raportarea televiziunii către CNA, care la 21 ianuarie a inclus-o în lista must-carry pe poziția 20.)

Anunțul a fost făcut către beneficiarii datelor de audiență – membrii ARMA și a inclus o indicație tehnică legată de repornirea softului InfoSys+ la data de 2 ianuarie, pentru actualizarea acestuia la noile condiții.

Până la închiderea ediției Media Expres, CBS Reality nu a comentat cu privire la decizia de a ieși din măsurarea de audiență.

Reprezentanții Fishing & Hunting Channel au arătat pentru Media Expres că decizia de a ieși din sistem se bazează pe o aritmetică simplă: veniturile din publicitatea atrasă ca urmare a măsurării reprezintă doar 10% din taxa către ARMA.

VEZI AUDIENȚELE RADIOURILOR ÎN BUCUREȘTI

Intervenția ARMA pentru scoaterea unei televiziuni din raportare cum e cazul TV H semnifică de regulă neplata taxei de măsurare a audienței. Ca urmare, ARMA a rămas în ianuarie 2016 cu 57 de televiziuni măsurate.

CBS Reality este o televiziune cu licență britanică deținută de AMC Networks International care se distribuie în România prin Tematic Cable.

The Fishing & Hunting Channel este o televiziune licențiată în România care aparține companiei Fishing & Hunting Tematic SRL, ai cărei asociaţi sunt: Tematic Cable SRL (asociat unic Morar Nicolae Radu ) – 57%, Tomşa Gheorghe Adrian – 33% şi Morar Nicolae Radu – 10%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii