FacebookTwitterLinkedIn

Toate cele trei acorduri au fost semnate în al doilea trimestru al anului, revitalizând piața după ce în primele trei luni ritmul a fost extrem de lent, fără investiții notabile.

Conform reprezentanților CBRE, primele trei tranzacții din 2018 sunt, în funcție de ordinea în care au fost anunțate:

Aceste trei tranzacții revigorează segmentul de investiții imobiliare, după un prim trimestru slab. Comparativ cu aceeași perioadă din 2017, prima jumătate din 2018 are un ritm mai scăzut. Estimarea noastră pentru finalul de an este că volumul total al investițiilor va fi mai mic față de anul trecut”, explică Ana Dumitrache, Head of Investment Property al CBRE Romania.

Volumul investițiilor pe piața imobiliară autohtonă s-a situat, în 2017, în jurul valorii de un miliard de euro, potrivit CBRE. Numărul tranzacțiilor efectuate, inclusiv cele care vizează achiziții sau vânzări de terenuri, a fost de 27. În aceste acorduri au fost implicați 7 investitori, iar 25% din volumul total al investițiilor a venit din partea unor companii deja prezente pe piața românească. De asemenea, 17% din acest volum a fost reprezentat de o tranzacție singulară.

CBRE a anunțat un volum al investițiilor de circa 5,5 milioane de euro, în 2017, în Europa Centrală și de Est. Numărul tranzacțiilor intermediate a fost de 109, iar numărul de investitori consiliați a fost de 49.