FacebookTwitterLinkedIn

CBRE a a anunțat că a intermediat vânzarea unui teren de 42 de hectare către BSH Electrocasnice Manufacturing, filiala română a concernului german BSH Hausgeräte GmbH.

„Terenul se află în Simeria și va fi utilizat pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat. Aceasta va fi prima unitate de pe teritoriul României a producătorului German și a patra în Europa (pe lângă Germania, Spania și Polonia). Investiția de 110 milioane de euro reprezintă cea mai mare plasare de capital din județul Hunedoara din ultimii 30 de ani, într-o unitate care fabrică produse finite”, au precizat reprezentanții companiei de consultanță imobiliară.

Noua unitate de producție va duce la crearea a mai mult de 700 de locuri de muncă.

În cursul acestei tranzacții, CBRE a acționat ca un consultant integrator, coordonând întregul proiect: identificarea amplasamentului conform nevoilor beneficiarului, consultanță în identificarea proprietarilor terenurilor și în obținerea documentelor necesare achiziției, asistență în comasarea celor 90 de parcele și în negocierile cu cei peste 50 de proprietari care le dețineau, precum și supervizarea discuțiilor de natură tehnică dintre părțile implicate și autoritățile locale.

Pentru mine, acest proiect reprezintă o mare reușită și unul dintre cele mai complexe procese pe care le-am coordonat de-a lungul carierei. Unul dintre motivele datorită cărora am reușit să încheiem cu succes un proiect de o asemenea amploare, în jumătate din durata estimată inițial, a fost cooperarea extrem de bună cu autoritățile locale, în special cu Primăria din Simeria, dar și Prefectura, CFR și companiile de utilități din zonă. Oamenii din Simeria sunt un exemplu pentru toate instituțiile locale, care, dacă ar proceda în același mod, ar putea atrage investiții importante în zonele pe care le administrează”, a declarat Andrei Brînzea, Head of Land Development al CBRE Romania.

BSH Hausgeräte GmbH, o companie a Grupului Bosch, este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din lume, cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 și peste 61,800 de angajați. BSH produce în aproximativ 40 de fabrici, fiind reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de țări.

Filiala existentă în România din 1999, BSH Electrocasnice gestionează întreaga activitate de distribuție pentru electrocasnicele mărcile Bosch, Neff și Zelmer. În schimb, filiala română fondată recent, BSH Electrocasnice Manufacturing, se concentrează pe producția și logistica aparatelor.