FacebookTwitterLinkedIn

Adventum a cumpărat Hermes Business Campus, un complex de birouri amplasat în nordul Bucureștiului, pentru mai bine de 150 milioane de euro, potrivit surselor din piață.

Prima investiție realizată de Adventum în România reprezintă cea mai mare tranzacție de birouri din București din acest an, precum și cea mai mare investiție a unui nou jucător imobiliar în România din 2018 și până în prezent.

„Dimensiunea record a acestei tranzacții încheiate de clientul nostru, Adventum, este un semn important de încredere pentru piața românească, fiind cea mai mare intrare pe piața locală din ultimii trei ani. Este, de asemenea, un vot de încredere pentru piața de închirieri de birouri. Investitorii revin cu încredere către acest segment și ne așteptăm ca sectorul de birouri să fie focusul în anul următor”, a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE România.

Cu o suprafață totală de 75.000 de metri pătrați, Hermes Business Campus (HBC) a fost achiziționat de Adventum pentru fondul imobiliar Quartum, care deține acum peste 200.000 de metri pătrați închiriabili în Polonia, Ungaria și România. Primele două clădiri, HBC 1 și HBC 2, sunt închiriate integral către chiriași cu renume precum DB Schenker, Luxoft, Lavalin, Mondelez, Ambasada Olandei și Xerox, iar ultima clădire, HBC 3, va continua să fie ocupată în totalitate de Genpact, pentru cel puțin următorii șapte ani.

„Ce este important de remarcat este faptul că ambele tranzacții, Hermes Business Campus și Campus 6.2 și 6.3, unde CBRE a asistat de asemenea cumpărătorul, marchează revenirea unei tendințe pe piața de birouri: tranzacționarea proiectelor mari, care cuprind mai multe clădiri. Acesta este un răspuns natural la cererea mare pentru închirieri pe care am văzut-o încă din 2016, când a existat un flux constant de chiriași noi care lansează afaceri în România”, a adăugat Mihai Pătrulescu.