Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educaţie |
|

Cazurile de plagiat ale demnitarilor, analizate de universităţi

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii pentru ca demnitarii acuzaţi de plagiat să nu mai fie verificaţi de Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei, ci de universități,la fel la toate tezele de doctorat, informează Mediafax.
plagiat

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare prevede abrogarea articolelor prin care demnitarii erau exceptaţi de la normele generale ale legii. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a precizat că doar universităţile vor putea retrage titlul de doctor în cazul demnitarilor care au plagiat.

Ordonanța se referă la abrogarea art. 4 – 2 (3) din lege, potrivit căruia „se exceptează de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizările sau contestaţiile care vizează conducători de instituţii şi unităţi de cercetare-dezvoltare ori de instituţii publice, membri ai consiliilor de administraţie, ai comitetelor de direcţie, ai consiliilor ştiinţifice sau ai comisiilor de etică ale instituţiilor şi unităţilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu funcţii de demnitate publică, care sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii