Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Cauzele exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi stabilite în cadrul unei anchete

Explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, în urma căreia un om a murit şi cinci au fost răniţi ar fi fost provocată de o fisură la o conductă, afirmă conducerea Rompetrol, însă au fost începute cercetări pentru stabilirea cauzelor exacte, informează Radio România Actualități.
080 dosar 101 Petromidia 1

Rafinăria a intrat imediat în procedură de oprire controlată.

Felix Crudu, directorul general al Rafinăriei Rompetrol: „A fost afară, pe o platformă în care sunt diverse echipamente industriale. Pe platformă, în momentul respectiv, erau cinci persoane. Toate cele cinci au fost rănite. Din nefericire, unul dintre colegi care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. Într-un final am reuşit să-l găsim. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Nu e eroare umană, cu siguranţă, a fost o conductă care s-a fisurat. Instalaţiile au fost în revizie anul trecut în una martie-aprilie, s-au verificat absolut toate echipamentele”, conform Radio România Actualități.

Pentru gestionarea situaţiei au intervenit 120 de pompieri şi paramedici din Constanţa, dar şi din judeţe limitrofe. Deflagraţia produsă la instalaţia de hidrofinare petrol-motorină a Rafinăriei Rompetrol a fost urmată de un incendiu puternic, care a fost stins integral în cursul zilei de vineri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii