Cautare
, Contributor

Auto |
|

Câte mașini ale grupului Volkswagen sunt rechemate în service de autoritățile germane

Autoritătatea germană de reglementare a pieței a ordonat producătorului auto Volkswagen să recheme 2,4 milioane vehicule în țară după ce gigantul a recunoscut că a trișat în timpul testelor de emisie, informează Reuters.
VW

„Am cerut rechemarea”, a declarat un reprezentat al autorității germane de reglementare a pieței de transport (KBA).

În luna septembrie, grupul Volkswagen a recunoscut că a instalat un soft în mașinile diesel pentru a înșela autoritățile de mediu în ceea ce privește adevăratul nivel de emisii poluante. În consecință, producătorul auto trebuie să identifice persoanele responabile pentru acest scandal și să repare cele 11 milioane de mașini din întreaga lume pe care softul respectiv a fost instalat. Totodată, Martin Winterkorn, directorul executiv a demisionat și funcția sa a fost preluată de șeful Porsche, Matthias Muller.   Potrivit Bild, KBA a respins ideea ca proprietarii să vină în mod voluntar cu vehiculele în service.

Bloomberg relatează că Volkswagen are termen limită până la sfârșitul lunii noiembrie să ofere soluții privind repararea mașinilor afectare, proces care va începe în ianuarie. KBA va testa automobilele pentru a se asigura că reparațiile au fost făcute cu succes. Ministrul Transportului din Germania, Alexander Dobrint a declarat că în toată Europa, 3,6 milioane de motoare vor trebui înlocuite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii