FacebookTwitterLinkedIn

Centrul comercial va fi extins cu 9.200 de metri pătrați. Grupul a început construcția unei clădiri independente care va oferi 12.000 de metri pătrați de spații comerciale, aproximativ 15.000 de metri pătrați de birouri de clasa A și peste 700 de locuri de parcare subterane.

Electroputere Parc este o locație extraordinară, cu potențial uriaș de dezvoltare, fiind printre puținele centre comerciale, dacă nu chiar singurul din provincie, cu o poziționare atât de bună, chiar în oraș, oferind acces rapid și facil cumpărătorilor la o zonă foarte mare de shopping. Extinderea centrului și dezvoltarea unei noi clădiri reprezintă, astfel, o mișcare firească, parte din strategia amplă de investiții a Catinvest în extinderea spațiilor comerciale din portofoliu”, a declarat Bertrand Catteau, președintele grupului Catinvest.

Noile spații vor fi deschise în prima jumătate a anului viitor

Lucrările de extindere a spațiilor comerciale Electroputere Parc cu o suprafață închiriabilă brută (GLA – gross leasable area) de 9.200 de metri pătrați de magazine, cinema și spații de divertisment sunt în desfășurare, iar inaugurarea este planificată pentru primul semestru al anului viitor. Noua aripă va cuprinde branduri de fashion din grupul LLP (Reserved, House, Sinsay și Cropp), care se vor alătura astfel brandurilor existente, precum Zara, H&M, LC Waikiki, Berska, Pull&Bear, C&A, Stradivarius, New Yorker, US Polo, Kenvelo, Orsay sau Tom Tailor.

La etaj, Electroputere Parc va avea amplasate noi restaurante, terase, magazine, o zonă multifuncțională de divertisment (jocuri electronice și de tip arcade, biliard, bowling, bar cu tematică sportivă etc.), precum și un cinematograf integral VIP. Cinematograful va număra șapte săli de cinema echipate cu scaune rabatabile premium și cu tehnologii precum proiectoarele Christie 4K, sistem de sunet Vive și ecrane 3D Harkness etc.

Noua clădire va avea o suprafață de 15.000 de metri pătrați de birouri de clasa A

Catinvest a început și construcția unei clădiri independente cu spații mixte. Poziționată între parcarea principală a centrului comercial Electroputere Parc și Kaufland, noua clădire va include o suprafață închiriabilă brută de 12.000 de metri pătrați de spațiu de retail (între care se va regăsi și magazinul de mobilă Kika), o suprafață închiriabilă brută de 15.000 de metri pătrați de birouri de clasa A pe două etaje superioare și peste 700 de locuri de parcare subterane.

Pe lângă faptul că va oferi mai multe spații de parcare și va găzdui mai multe branduri, clădirea va conecta supermarketul Kaufland de zona existentă de retail.

Inaugurarea clădirii cu spații mixte este planificată pentru semestrul al doilea al anului viitor, întreaga zonă comercială a centrului Electroputere Parc urmând să depășească 110.000 de metri pătrați.

Cele două proiecte au fost concepute și sunt dezvoltate de Steven Van Den Bossche și Kris Carton, cu finanțarea Catinvest, care deține Electroputere Parc.

Grupul francez de real estate Catinvest a achiziționat Electroputere Parc în septembrie 2016. Grupul francez este prezent pe piața din România din anul 2003, odată cu achiziția galeriei comerciale Orhideea și, la scurt timp, a galeriei comerciale Esplanada. În prezent, Catinvest deține și administrează patru centre comerciale pe plan local – galeriile Orhideea și Esplanada din București, Carrefour Tom din Constanța și galeriile Electroputere Parc din Craiova. La acestea se adaugă Auchan Savoya Park (Budapesta) și Tesco Borska Pole (Plzen). Catinvest activează, totodată, pe piața rezidențială și comercială din Franța. În total, Catinvest deține și administrează peste 500.000 de metri pătrați de spații în Franța și în Europa de Est.