Cautare
, Contributor

Tech |
|

Câți români folosesc săptămânal aplicația WhatsApp

Aproximativ 50% dintre utilizatorii de smartphone din țară accesează aplicația de mesagerie instant WhatsApp  cel puțin o dată pe săptămână, dintre care 27% o folosesc zilnic, arată cel mai recent studiu realizat de iSense Solutions. Cei mai mulți dintre ei sunt din București, mai precis 40%.
shutterstock_177166826.jpg

„Credem că popularitatea WhatsApp va continua să crească în rândul românilor, atât timp cât aplicația va rămâne gratuită. Totuși, chiar și așa, îi va fi greu să ajungă la nivelul succesului înregistrat de aplicația Facebook, utilizată zilnic de 69% dintre posesorii de smartphone și de 84%, cel puțin o dată pe săptămână. În schimb, aplicația Instagram nu este accesată deloc de 72% dintre românii cu smartphone”, a declarat Traian Năstase, managing partner iSense Solutions.

Rezultatele sunt extrase dintr-o cercetare online realizată de către compania iSense Solutions pe un eșantion de 1.069 de respondenți, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din țară. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

WhatsApp Messenger este o aplicație de mesagerie instant pentru smartphone-uri, disponibilă până la ora actuală pentru sistemele de operare iOS, Android, BlackBerry OS, Windows Phone si Nokia Symbian. Cu WhatsApp pe lângă mesaje, utilizatorii își pot trimite imagini, videoclipuri, fișiere audio și informații cu privire la locația curentă oricărui utilizator care este conectat la internet și are instalată această aplicație.

Aplicatia de mesagerie instant a fost creată în 2009 de doi programatori care lucraseră înainte în cadrul companiei Yahoo!, Jan Koum și Brian Acton. În data de 19 februarie 2014, Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a anunțat achizția WhatsApp  pentru care a plătit 19 miliarde dolari.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii