Cautare
, Contributor

Internet |
|

Câți români fac cumparături online

online-300x198.jpg
Aproximativ 27% dintre românii conectați la internet își fac cumpărăturile online, potrivit unui studiu, realizat de Daedalus Millward Brown.

“Cred că am ajuns la un punct de cotitură în comerțul din România Practic, astăzi 1 din 4 români cu acces la internet este cumpărător online, în vreme ce 70% din români se documentează pe internet înainte de a lua o decizie de cumpărare” spune Radu Apostolescu,vicepreședinte și director de dezvoltare eMAG.

În ultimii ani, numărul de utilizatori ai comerțului online din România s-a plasat într-un trend asecendent. Comparativ cu anul trecut, ideea de cumpărături online a început să devină tot mai atractivă și în rândul persoanelor de o vârstă mai înaintată – categoria 45-55 de ani crescând de la 10 la 15% din totalul utilizatorilor de comerț electronic în 2013  – dar și în rândul celor din mediul rural (16% din totalul utilizatorilor de comerț electronic, în ușoară creștere față de anul trecut), mai arată studiul citat.

Categoria electroIT continua  cea mai căutată de cumpărătorii online, anul trecut 20% din vânzările de produse electroIT fiind generate de comerțul online.  Prin comparație, din tot retailul din România, cumpărăturile online au reprezentat doar 2%.

“Toate aceste date arată că retailul online are un potențial foarte mare în anii următori, odată cu diversificarea categoriilor de produse comercializate”, spune Apostolescu.  “Însă un factor critic pentru a duce piața la următorul nivel este câștigarea încrederii consumatorilor. “

Magazinul online eMag a înregistrat anul trecut vânzări de 165 de milioane de euro, în creștere cu 14% față de 2011. Investițiile eMag au fost anul trecut de circa 5,5 milioane de euro, adică un procent de 3,3% din cifra de afaceri. Cea mai mare parte din sumă s-a îndreptat înspre infrastructura IT și logistică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii