Cautare
, Contributor

Travel |
|

Câţi români aleg vacanțe exotice spre insulele din Caraibe

Românii și-au dublat numărul de cereri pentru vacanțele în zona Caraibelor, în a doua jumătate a anului trecut față de aceeași perioadă a anului 2013, potrivit rezultatelor înregistrate de agenția de turism Eturia, specializată în vacanțe exotice.
 aboneaza-te
AA020484

În topul preferințelor rămân destinații consacrate, precum Republica Dominicană, Cuba, Bahamas și Jamaica, însă spre deosebire de anii anteriori,a fost înregistrată o creșterea pe noile destinații-vedetă din Caraibe: Aruba, Saint Maarten și Curaçao.      

Tariful unui sejur în Aruba, Curaçao sau Saint Maarten începe de la 1700 euro/ persoană și poate ajunge până la 2500 euro/ persoană, tarif în care este inclus zborul cu toate taxele aferente, cazarea și transferurile. Deși, spre deosebire de alte destinații din Caraibe, resorturile din Aruba, Curaçao și Saint Maarten nu oferă serviciile all inclusive apreciate de majoritatea turiștilor români, acestea recuperează la capitolul peisaje, activități acvatice și lipsa aglomerației turistice.

Conform datelor furnizate de o companie aeriană, în anul 2012 aproximativ 5.400 de pasageri români au călătorit spre zona Caraibelor cu companiile aeriene de linie.

Potrivit Oficiului Național de Turism din Caraibe, Aruba a înregistrat în anul 2014 aproximativ 1 milion de turiști, iar Saint Maarten și Curaçao câte 500.000 de turiști.

„Destinatia ideală de vacanță a românilor are, în general, câteva elemente previzibile: plajă, temperatură plăcută, hoteluri bune și posibilități de distracție. Statele turistice din Caraibe dispun de toate aceste elemente și, în plus, au și beneficiul unui turism mai relaxat, în care nu simți aglomerația nici în hotel și nici pe plajă”, a declarat Sorin Stoica, director executiv Eturia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii