Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Câți părinți își vor duce copiii la școală anul acesta?

Un nou studiu al Ministerului Educației și Cercetării arată că mai bine de jumătate dintre părinți își doresc ca cei mici să revină în sălile de clasă.
 aboneaza-te
coronavirus copii la scoala

Un nou studiu al Ministerului Educației și Cercetării arată că mai bine de jumătate dintre părinți își doresc ca cei mici să revină în sălile de clasă. În același timp, o treime dintre părinți vor ca școala să înceapă în sistem hibrid, informează Digi24.

Studiul „Back to School Post-Covid”, care cuprinde rezultate din rândul părinților care au copii în învățământul preuniversitar, arată că 55% dintre respondenți doresc revenirea la cursuri a copiilor în sălile de clasă, acest scenariu beneficiind de cel mai crescut nivel de încredere.

Cursurile la școală sunt preferate mai ales de părinții copiilor preșcolari sau a celor care sunt elevi de liceu. Cu toate acestea, principala grijă a părinților este legată de neatenția copiilor în ceea ce privește regulile de igienă și distanțare fizică.

Studiul mai dezvăluie că 31% dintre părinți doresc ca anul acesta școlar cursurile să fie mixte, desfășurându-se și online, dar și la școală. Această variantă este preferată, în special, pentru elevii din ciclurile gimnazial și liceal, precum și pentru cei care locuiesc în orașele mari și foarte mari ale țării.

Noul studiu demonstrează că doar 14% dintre respondenți au declarat că își doresc continuarea cursurilor de la distanță pentru copiii lor.

Comunicatul Ministerului Educației arată: “Reticența părinților a fost generată de lipsa socializării (65% dintre părinți), a timpului prelungit petrecut în fața calculatorului (58%). Aceasta este reflectată în dificultatea asimilării informațiilor predate în cadrul cursurilor la distanță (62%) ori de faptul că elevilor le lipsește concentrarea (54%), neavând un program clar și o anumită rutină de învățare (52%)”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii