Cautare
, Contributor

Cariere |
|

Câţi kilometri parcurg lunar, cu maşinile de serviciu, angajaţii Dacia

Modele noi de la Dacia
Parcul auto al Grupului Renault cuprinde, în România, 1.000 de autovehicule. Angajaţii care le conduc trec, din iulie 2011, printr-un curs teoretic şi practic de conducere preventivă.

Din iulie 2011, Grupul Renault România a dezvoltat un program continuu de formare pentru angajaţii săi, cu scopul de a promova conduita preventivă la volan. Iniţiată de centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie şi extinsă apoi pentru toate entităţile Grupului, formarea cuprinde atât o parte teoretică în sală, cât şi o zi de exerciţii practice pe un circuit special amenajat la Mioveni, unde se află Uzinele Dacia. Până în octombrie 2012, aproximativ 500 de angajaţi au urmat aceste cursuri, iar numărul lor va creşte la câteva mii în anii care vin, potrivit unui comunicat al companiei.

Vezi FOTO şi VIDEO cu noile linii de producţie de la Uzina Dacia din Mioveni, destinate noilor Logan şi Sandero

Programul de formare se adresează în primul rând celor care parcurg distanţe importante în interes de serviciu, utilizând maşinile din parcul auto al companiei. În total, angajaţii Dacia parcurg 2,5 milioane de kilometri în fiecare lună. 1.000 de vehicule (capacitatea totală a parcului auto) sunt la dispoziţia angajaţilor companiei, într-un sistem centralizat, pentru deplasări pe teritoriul României, având în vedere dispunerea geografică a entităţilor Grupului Renault, dar şi complexitatea activităţilor sale.

Cursurile oferite gratuit de către companie reamintesc regulile de conduită preventivă, au scopul de a sensibiliza angajaţii cu privire la riscuri şi a-i familiariza cu modul în care se comportă vehiculul în diferite situaţii, extreme sau nu. Formarea a fost concepută pentru grupuri de maxim 16 persoane, pentru a permite fiecărui participant să urmărească atent informaţiile şi să beneficieze de suficient timp la volanul maşinii. Formarea durează două zile, dintre care una este 100% practică.

În prima zi, cursanţilor li se reaminteşte legislaţia rutieră, apoi aceştia trec în revistă riscurile şi specificul traficului local. În a doua zi, toţi urcă la volan. Frânarea de urgenţă, ocolirea obstacolelor neprevăzute, condusul pe autostradă şi pe drumuri secundare, toate sunt situaţii cu care angajaţii Renault se confruntă în partea practică a formării.

Grupul Renault are în prezent aproximativ 18.000 de angajaţi în România. Principalele entităţi ale sale sunt  Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul RIR-ILN), Matriţe Dacia (Piteşti), Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu şi centrul de design Renault Design Central Europe) şi direcţia comercială Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii