Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Câți bani va primi personalul medical implicat în campania de vaccinare

Care este suma de bani pe care personalul medical implicat în campania de vaccinare o va primi?  
vaccin coronavirus

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă citite în primă lectură, cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se finanţează de la bugetul de stat. Cu excepția personalului delegat sau detașat, persoanele implicate în campania de vaccinare vor fi plătite pe ora, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, prin transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi de la bugetul autorităţilor administraţiei publice locale, arată Mediafax.

Un medic va primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar registratorii vor primi 25 de lei pe oră.

Medicii de familie beneficiază de un tarif pe serviciu, în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării şi raportării reacţiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii de asiguraţi.

“Pentru primii 25% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, în funcţie de tipul de vaccin utilizat, medicii de familie vor primi 30 lei/serviciu. Peste pragul de 25%, tariful pe serviciu se ajustează astfel: pentru intervalul dintre 25,001% – 45% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcţie de tipul de vaccinul utilizat – 40 lei/serviciu, pentru intervalul dintre 45,001 % – 65% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcţie de tipul de vaccinul utilizat – 50 lei/serviciu, iar pentru intervalul de peste 65% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcţie de tipul de vaccinul utilizat – 60 lei/serviciu”, arată sursa citată.

Ordonanţa de urgenţă ar urmă să între în dezbatere şi votare în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii