Cautare
, Contributor

Tech |
|

Câți bani investesc IMM-urile în soluții IT

Întreprinderile mici și mijlocii românești investesc în prezent până la 5% din cifra lor de afaceri în soluții IT de business, cum sunt cele de tip ERP și CRM, sumă care va crește cu peste 35% în următorii cinci ani, potrivit estimărilor companiei SoftOne.
 aboneaza-te
erp.jpg

Diferența dintre marile companii, care folosesc pe scară largă soluțiile software pentru afaceri și cunosc foarte bine domeniul, și IMM-urile autohtone este dată de costul pe care îl implică implementarea acestor soluții. ,,Multă vreme, de puterea întreprinderilor mici și mijlocii, care nu își permiteau să investească bani, timp și resurse în astfel de soluții”, arată reprezentanții SoftOne.

Aceștia susțin că Între timp, au început să renunțe la modelul de business bazat pe licențe, îndreptându-se către un model care are la bază abonamentul lunar, mai la îndemâna companiilor mai mici, și către platforme mai accesibile, cum sunt cele de tip Cloud.

,,IMM-urile românești sunt în plin proces de educare în ceea ce privește, de exemplu, modul în care o soluție ERP poate ajuta o companie să crească și să aibă succes. Suntem bucuroși să vedem o îmbunătățire din acest punct de vedere de când ne-am lansat operațiunile aici”, a afirmat Liviu Buligan, Executive Manager SoftOne România.

SoftOne România și-a lansat operațiunile pe piața locală în 2013, ca filială a furnizorului de soluții de business (ERP, CRM și BI) – SoftOne Technologies, cu sediul în Atena, Grecia, prezentă cu încă un birou în Salonic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii