Cautare
, Contributor

Social Media |
|

Câți bani face animalul tău de companie?

Există animale cu un bagaj genetic valoros și animale a căror valoare este dată de celebritatea monetizată pe rețelele sociale. Sau de averea pe care au moștenit-o de la vreun stăpân excentric.
FCB_1d447cceed287

Un mastiff tibetan pe nume Big Splash este deținătorul recordului Guinness pentru cea mai mare sumă plătită pentru un câine de companie: 1,3 milioane de euro sau 10 milioane de yuani – rasa a devenit în ultimii ani un simbol al statutului social în China.

 

Big Splash

 

Stăpânul lui Big Splash este acum un businessman cu afaceri în domeniul cărbunelui, care își poate recupera din investiție dacă închiriază câinele pentru reproducere.

Pisicile nu sunt nici pe departe atât de scumpe. Cu 16.900 euro pentru un pui, Guinness Records plasează rasa Savannah pe prima poziție în topul celor mai scumpe rase de pisici.

Dar câinii și pisicile adorate de stăpânii lor bogați au devenit, în anumite situații, beneficiarii testamentului acestora. O pisică pe nume Blackie a moștenit, în 1988, 8,2 milioane de euro după decesul stăpânului său, un dealer de antichități care a vrut să dea o lecție propriei familii nerecunoscătoare.

Câinii par să stea mai bine și la acest capitol. În 1931, un cățel pe nume Toby a moștenit-o pe stăpâna sa, membră a unei familii cu afaceri în domeniul imobiliar în New York: suma în cauză este de 12,6 milioane de euro.

Olivia Benson, pisica lui Taylor Swift

 

Una dintre cele mai populare patrupede de pe Internet a fost Grumpy Cat, „evaluată” la aproximativ 100 de milioane de dolari (84,5 milioane de euro). De o evaluare similară beneficiază astăzi pisica lui Taylor Swift, pe nume Olivia Benson.

Deși e cumva de așteptat să vorbim de sume mari în cazul animalelor de prăsilă, cifrele pot fi surprinzătoare. Un berbec din rasa Texel, originară dintr-o mică insulă din largul coastei Olandei, a fost cumpărat anul trecut de un consorțiu de fermieri din Marea Britanie pentru suma de 350.000 de guinee (411.300 de euro) – moneda tradițională în care se fac tranzacțiile cu animale. Prețul uriaș a fost plătit pentru genele excepționalului animal, botezat Double Diamond.

Sumele sunt chiar mai mari în cazul taurilor și vacilor de prăsilă. Missy, o femelă din rasa Holstein, a fost cumpărată în 2009 cu un milion de euro, iar un taur Angus a fost achiziționat în 2019, la o licitație din Dakota de Nord, cu 1,27 milioane de euro, de Charles W. Herbster, fermier și om de afaceri, fostul președinte al Comisiei pentru agricultură în timpul administrației Trump.

 

Porumbița New Kim

 

Însă poate cel mai neașteptat dintre recordurile Guinness în domeniu este deținut de un porumbel călător pe nume New Kim, care a fost cumpărat la sfârșitul anului 2020, la o licitație care a avut loc în Belgia, pentru suma de 1,6 milioane de euro. Nu doar suma finală a fost o surpriză, ci și cea inițială – licitația a pornit de la 200 de euro. Mai trebuie spus că New Kim este o porumbiță și valoarea sa este dată de faptul că era folosită la curse – domeniu unde tot masculii erau, până deunăzi, mai valoroși.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii