Cautare
, Contributor

SportsMoney |
|

Câți bani fac operatorii de pariuri și cât valorează industria de slot-machines

slot_machine.jpg
Piața pariurilor în cotă fixă s-a ridicat la o valoare de circa 110 milioane de euro, în 2012, iar valoarea industriei de slot-machines, la 422 milioane euro, potrivit unui studiu realizat de PwC pentru Romslot și Romanian Bookmakers.

Contribuția directă și indirectă la PIB a industriei pariurilor în cota fixă este de 141 milioane euro (0,11% din PIB), iar taxele și contribuțiile colectate că urmare a impactului direct și indirect ajung la 79 milioane euro pe an. Locurile de muncă create de acest sector sunt de circa 11.500.

În ceea ce privește industria de slot machines,contribuția directă și indirectă la PIB ajunge la 569 milioane de euro (0,4% din PIB), iar taxele și contribuțiile colectate că urmare a impactului direct și indirect ajung la 255 milioane euro. Industria a creat până în prezent circa 27.000 de locuri de muncă.

Pentru organizarea de pariuri cu o cotă fixă operatorii trebuie să achite o taxă de licență de 10.000 de euro, valabilă cinci ani, autorizația de exploatare emisă de ONJN (5% din încasări), 25% impozit pe veniturile jucătorilor ce depășeșt 600 de lei, 5% din veniturile înregistrate de organizator dprept impozit pe profit minim.

Operatorii de slot-machines plătesc o taxă de licență 25.000 de lei pe an, o taxă de autorizare de 8.000 de lei pe an pentru fiecare aparat și 16% impozit pe profit. În cazul acestora, peste 90% din venituri se întorc sub formă de câștiguri la jucători, potrivit reprezentanților industriei.

Conform Romslot și Romanian Bookmakers cele două industrii se confruntă în prezent cu probleme legate de modul de impozitare a câștigurilor, având în vedere că nu există o metodologie adaptată specificului acestei industrii de aplicare a acestor impozite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii