Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Câți bani erau la bordul avionului ATR42, prăbușit duminică

Avionul ATR42, care s-a prăbușit duminică într-o regiune din Indonezia cu 54 de persoane la bord, transporta 6,5 miliarde de rupii, mai exact 486.000 de dolari, bani care urmau să fie distribuiți famililor sărace din provincia Papua, informează BBC.
avion.jpg

„Colegii noștri transportau banii în patru saci pentru a îi duce direct la familiile sărace”, a spus Haryono, șeful postului din Jayapura.

Avionul companiei  indoneziene Trigana Air a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua, în estul Indoneziei, la ora locală 14:55 (05:55 GMT).

Ministrul indonezian al transporturilor a declarat că aeronava a fost găsită de către localnici într-o regiune muntoasă. Avionul ATR42 avea la bord 44 de pasageri adulți, cinci copii și cinci membri ai echipajului. În prezent, nu se știe dacă există supraviețuitori.

Încă din 1991, când s-a lansat, compania indoneziană Trigana Air a mai avut 14 accidente serioase, și a pierdut de-a lungul timpului 10 aeronave, potrivit Aviation Safety Network.

Compania este pe lista neagră a transporturilor interzise realizată de Uniunea Europeană, încă din 2007. Toate cele patru companii aeriene certificate din Indonezia sunt pe această lista.

Indonezia a suferit două catastrofe aeriene majore în ultimul an. În decembrie, anul trecut, un avion AirAsia s-a prăbușit în Marea Java, omorând toți cei 192 de pasageri, iar în luna iulie un avion de transport militar care transporta 140 de oameni s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Medan, Sumatra.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii