Cautare
, Contributor

Muzică |
|

Câți bani are, de fapt, Kanye West?

Săptămâna trecută a circulat zvonul potrivit căruia Kanye West ar fi devenit cel mai bogat african-american, cu o avere de 6,6 miliarde de dolari. Calculele Forbes SUA arată însă că, de fapt, rapper-ul „valorează” doar o treime din această sumă.
Yeezy Season 8 show, Runway, Fall Winter 2020, Paris Fashion Week, France - 02 Mar 2020

Averea personală a lui Kanye West a primit un impuls virtual săptămâna trecută, după ce un raport al băncii UBS preconiza că vânzările brandului de îmbrăcăminte Yeezy Gap, o asociere pe zece ani între rapper și gigantul Gap, ar putea ajunge la 4,7 miliarde de dolari. Cu această sumă, averea lui West ar atinge 6,6 miliarde de dolari, el devenind astfel cel mai bogat african-american.


Însă, potrivit calculelor Forbes SUA, Kanye West „valorează” doar 1,8 miliarde de dolari; e drept, o creștere consistentă față de acum un an, când valora cu 500.000 de dolari mai puțin, dar foarte departe de cele 6,6 miliarde vehiculate săptămâna trecută.

Fondatorul Vista Equity, Robert F. Smith, este cel mai bogat african-american, cu o avere de șase miliarde de dolari, în timp ce nigerianul Aliko Dangote este cea mai bogată persoană de culoare din lume, cu o avere de 11,8 miliarde de dolari.

Cifra de 6,6 miliarde include estimarea maximă a UBS, de 4,7 miliarde de dolari, pentru Yeezy Gap, un brand de îmbrăcăminte care încă nu a fost lansat și nu produce venituri.

Topurile Forbes sunt realizate pe baza veniturilor curente. Iată cum estimează Forbes SUA averea lui Kanye West:

Un magazin GAP din Chicago, acoperit de un banner pe care sunt reproduse versurile unui cântec scris de Kanye West.


Yeezy: 1,5 miliarde de dolari
Linia de îmbrăcăminte Yeezy este bijuteria coroanei pentru Kanye West, care este proprietar unic al acestui brand. Lansat în urmă cu zece ani, în urma unei colaborări cu Adidas, Yeezy a ajuns la vânzări de 1,3 miliarde de dolari în 2019 și 1,7 miliarde de dolari în 2020, Kanye West obținând anul trecut 191 de milioane de dolari sub formă de dividende. Valoarea brandului Yeezy este estimată de Forbes la 1,5 miliarde de dolari.

Kanye West și fiica sa, North West, împreună cu modelele care prezintă colecția Yeezy, pe podiumul de prezentare de la Paris Fashion Week, în februarie 2020.


Bani cash și diverse bunuri: 160 de milioane de dolari
West deține bunuri imobiliare în valoare de 100 de milioane de dolari – câteva ferme în Wyoming și diverse proprietăți în zona Los Angeles. De asemenea, rapperul are o colecție de artă în valoare de 9,3 milioane de dolari, bijuterii de cinci milioane de dolari, o colecție de automobile de cinci milioane de dolari și mobilier de 3,7 milioane, precum și acțiuni în valoare de un million de dolari. Totodată, însă, are și datorii de 56 de milioane de dolari.

Catalogul muzical: 90 de milioane de dolari
Deși cea mai mare parte a banilor i-a obținut din industria modei, West a devenit cunoscut ca unul dintre cei mai apreciați artiști rap. Catalogul său muzical produce anual milioane de dolari din drepturi de autor.

Kanye și Kim, la un eveniment desfășurat la Muzeul de Artă Modernă din New York, în 2019.


Skims: 64 de milioane de dolari
Deși s-au despărțit, Kanye West și Kim Kardashian rămân în continuare legați prin intermediul afacerilor. West încă deține o mică participație în brandul fashion Skims, lansat de Kim.

Foto: Profimediaimages.ro

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii