FacebookTwitterLinkedIn

Adulții din cele cinci țări petrec în medie de 7,7 ore pe zi folosind dispozitive IT&C sau aparate electrocasnice, precum telefon mobil, televizor, mașină de spălat vase sau electrocasnice pentru gătit, iar în gospodăriile lor se află circa 18 dispozitive de acest fel, mai arată studiul citat.

În România utilizatorii dețin în medie 12 tipuri de aparate electronice și electrocasnice dintr-o listă de 17. Cel mai des întâlnit este frigiderul (99%), urmat de aragaz, fier de călcat și TV (97%).

Dintre aceștia, 67% au un televizor cu ecran plat (LCD/plasmă). În privința dispozitivelor mobile, 99% dintre respondenți dețin un telefon mobil (dintre aceștia, 35% dețin un smartphone), iar 17% o tabletă. Utilizatorii din România sunt online cca. 3,6 ore/zi, în principal pentru a-și verifica emailul, pentru a fi activi pe rețelele sociale și a comunica prin intermediul aplicațiilor de chat. Tinerii sunt lideri în privința adopției de tehnologiei, aceștia folosind cel puțin două gadgeturi pentru a se contecta la internet, potrivt unui studiu efectuat de 360insights.

Principalele activități derulate de utilizatorii de internet din România sunt: 82% folosesc mailul, 68% intră pe site-uri de socializare, 64% intră pe chat, 64% se documentează pentru școală/ muncă, 61% citesc ziare online.

Aproape două treimi (64%) din respondenții din cele cinci țări europene mai sus menționate cred că tehnologia (cum ar fi telefoanele mobile, rețele sociale, e-mail, etc) „i-a adus mai aproape” de familiile lor. Jumătate dintre cei intervievați (52%) sunt de acord că tehnologia mobilă îi ajută să aibă mai multe conversații cu familia lor, iar unul din patru consideră că a rămâne în contact prin intermediul social media înseamnă că „îi înțeleg mai bine pe membrii familiilor lor”, potrivit Samsung.

Samsung a lansat Indicele Techonomic pentru a vedea cum se schimbă felul în care interacționează oamenii pe măsură ce crește rata de adopție a tehnologiei. Au fost chestionați online 5.000 de respondenți din categoria de vârstă 18-65, din cinci țări europene (Marea Britanie, Franța, Germania, Spania și Italia), studiul fiind realizat la solicitarea Lifestyle Samsung European Research Lab, în parteneriat cu Ipsos MORI.