Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Câți bani au pierdut Discovery și Animal Planet după ce au fost eliminate din rețeaua RCS&RDS

discovery-channel.jpg
Volumul de publicitate pe canalul Discovery s-a redus cu 62% în luna decembrie față de noiembrie 2012, după ce a fost scos din rețeaua de cablu RCS&RDS și de pe platforma digitală Digi TV.

Scoaterea canalelor Discovery și Aninal Planet din pachetele operatorului RCS&RDS a influențat puternic veniturilor din publicitate ale celor două posturi TV. În decembrie, Discovery Channel a livrat clienților publicitari un volum de 681 de puncte de audiență la nivel urban (Gross Rating Point – GRP), cu 62% mai mic decât în luna precedentă. (Pe baza GRP-urilor, televiziunile își vând spațiile de publicitate către clienți). La rândul său, Animal Planet a livrat 423 GRP’30 la nivel urban, cu 27% mai puțin decât în noiembrie. „Forbes România” estimează că cele două televiziuni au obținut venituri totale din publicitate, în ultima lună a anului 2012, în valoare de 83.000 de euro, cu 55% mai puțin decât în noiembrie.

Aceste pierderi au survenit după ce, la sfârșitul lunii noiembrie, RCS&RDS a eliminat televiziunile Discovery și Animal Planet din grila de cablu și satelit a serviciului său de distribuție TV, cunoscut sub numele Digi TV. Astfel, cele două televiziuni au pierdut distribuția la aproximativ trei milioande abonați și audiența acestora a scăzut simțitor în sondaje. Audiența medie la nivel urban a canalului Discovery a scăzut de la 16.000 de telespectatori pe minut în noiembrie la 7.000 în decembrie. În cazul Animal Planet, audiența s-a redus de la 5.000 la 4.000 de telespectatori. în urban.

Principalii clienți publicitari care au mai investit în decembrie pe Discovery și Animal Planet (decembrie este lună de vârf în consumul de publicitate TV) au fost: Reckitt Benckiser, Petrom, Vodafone, UPC (concurentul lui RCS&RDS), Glaxosmithkline, Orange și Samsung.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii