FacebookTwitterLinkedIn

În anul 2010, proiectul regizorului Călin Netzer, „Poziția copilului”, câștiga la cea de-a doua sesiune a concursului organizat în acel an de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) o finanțare nerambursabilă de 1.082.112 lei, echivalentul a 250.000 de euro.

Proiectul a fost susținut de firma Hai-Hui Entertainment, care este co-producătorul filmului, și s-a situat pe locul trei în topul finanțărilor proiectelor cinematografice la acea sesiune. În prima sesiune organizată în acel an de CNC, „Poziția copiliului” s-a plasat sub linia de finanțare.

Firma Hai-Hui Entertainment a fost înființată în anul 2000 și este deținută 100% de Maria Oana Giurgiu, soția regizorului Tudor Giurgiu, autorul recentului film „Despre oameni și melci”.  În 2011, Hai-Hui Entertainment a avut o cifră de afaceri de 23.600 de euro și pierderi de 1.000 de euro.

Producătorul filmului „Poziția copilului” este firma Parada Film, la care regizorul Călin Netzer deține 25% din acțiuni. La această firmă acționar este și Ada Solomon (25%), producătorul executiv al filmului care a obținut cea mai prețioasă distincție la Festivalul de la Berlin. În 2011, Parada Film a avut o cifră de afaceri de doar 63.000 de euro și un profit 7.900 de euro.

Producția filmului premiat la Berlin a beneficiat de sprijinul financiar a agențiilor de publicitate Odyssey Communication și BV McCann Erikson și a companiilor Etno Media (care deține licența ETNO TV), Real Top Media TV (Taraf TV) și Soti Cable Neptun (care licențiază televiziunea Neptun TV).