FacebookTwitterLinkedIn

În total, echipa care a reprezentat România pentru prima dată la această competiție de talie mondială a câștigat 12 medalii, dintre care 7 de aur (natație) și 5 de argint (fotbal, alergare și natație), dar și un excelent loc 8 la tenis de masă (din 44 de echipe!). Aurul a fost cucerit de către Paul Georgescu, recunocut drept cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, iar argintul de către Naționala de Fotbal (din 38 de Naționale!), Constanța Gherasim Papagheorghe (în proba de alergare de 5.000 m), cea care a reprezentat România și Catena Racing Team la Finala Internațională a cursei de alergare B2RUN de la Berlin, 2016, și, din nou, Paul Gerogescu.

Medaliile au început să curgă, chiar din prima zi

Debutul Catena Racing Team în cadrul World Company Sports&Games 2018 a fost pur și simplu unul de excepție, prima zi aducând și primele motive de mare bucurie pentru membrii clubului. Înotătorul Paul Georgescu a obținut 5 medalii, dintre care 3 de aur la probele de înot 100 m liber, 50 m spate și 100 m mixt, și 2 de argint, la probele 100 m bras și 50 m fluture. Au urmat apoi alte 4 medalii de aur la 50 m liber, 100 m spate, 100 m fluture și 200 m liber și încă o medalie de argint la 50 m bras. El a urcat pe podium la toate cele zece probe la care a concurat.

La turneul de fotbal, Campioana Catena Racing Team România a cucerit medalia de argint, după ce, în finala cu BSG Merkur Gauselman Germania a fost scor egal, 1-1, iar titlul s-a decis la loviturile de departajare. Echipa Vicecampioană Mondială, Catena Racing Team România, a fost alcătuită din Daniel Zaharia, Andrei Vlăsceanu, Adrian Cruceană  (căpitan), Adrian Roșca, Radu Burciu, Cătălin Oprea, Ionuț Enache, Niculae Tâlpeanu, Mihai Cână, Mihai Prodan, Cosmin Pașcovici, Ștefan Tudor, Marius Aranghel, Alexandru Niculae, Nicușor Niculae, Bogdan Pătrașcu (antrenor – jucător).

La tenis de masă Catena Racing Team România a avut două echipe, prima dintre ele (cu Liviu Dașoveanu, Mihai Angelescu) ajungând pe locul 8, în timp ce Catena Racing Team 2 (Valentin Chelu, Gabriel Zamfirescu si Vasile Fodoran – antrenor) s-a clasat pe locul 16.

La proba de alergare (5.000 m) au participat Constanța Gherasim Papagheorghe – locul 2 și medalie de argint, Simona Gorcea – locul 8 și Daniel Ioniță – locul 14!

„Extraordinară performanță a colegilor noștri! Și, ca să vă faceți o idee despre importanța acestui eveniment, aflați că au participat 6.000 de sportivi din 50 de țări la 25 de sporturi. Vorbim despre cel mai mare eveniment sportiv corporatist care are loc o dată la doi ani. Asta ca să înțelegem exact măreția prestației colegilor noștri. Pentru că, împreună suntem cei mai tari!”, a declarat dr. farm. Radu George, președintele clubului Catena Racing Team.

27 de sportivi ai Catena Racing Team au participat în perioada 23 – 27 mai 2018 la World Company Sports & Games, care s-a desfășurat în Franța, în localitatea La Baule. Ajuns la cea de-a II-a ediție, evenimentul a reunit 6.000 de angajați din 50 de țări, care și-au disputat supremația în 25 de discipline sportive.

Prezenţa echipei Catena Racing Team la World Company Sports&Games 2018 a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Catena, farmacia care susține campionii și care contribuie la sănătatea românilor, inclusiv prin promovarea unui stil de viață sănătos.