Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Câte puncte de rating au făcut rușii lui Dan Petrescu pe Sport.ro?

dan_petrescu_04_001b98a8c0.jpg
Canalul Sport.ro a difuzat în sezonul fotbalistic din toamna anului trecut 54 de meciuri de fotbal. Majoritatea au fost partide din campionatele Olandei și Rusiei, la care s-au adăugat meciuri din Cupa României și câteva confruntări ale unor echipe naționale valoroase.

Noutățile sezonului trecut la Sport.ro au fost meciurile din Eredivisie (Olanda) și ale echipei lui Dan Petrescu, Dinamo Moscova, în Premier League (Rusia).

Campionatul olandez nu a făcut audiența mult lăudată. Cel mai tare meci a fost PSV Eindhoven – Vitesse, care a ocupat locul 15 în topul audienței fotbalistice pe această televiziune, cu o medie de 55.000 de telespectatori pe minut, la nivel urban. De asemenea, multe transmisiuni din Eredivisie au ocupat locurile din coada clasamentului audienței. De altfel, cel mai slab meci de pe Sport.ro a fost unul olandez, Heerenveen – Ajax Amsterdam, cu o medie de 23.000 de telespectatori. Se poate spune că Eredivisie n-a fost un program atractiv pentru microbiștii români.

Mult mai inspirată a fost decizia de a transmite confruntările echipei Dinamo Moscova în campionatul rusesc și în play-off-ulEuropa League. Astfel, partida din această ultimă competiție, Dinamo Moscova – VFB Stuttgart, a înregistrat o audiență medie de 100.000 de telespectatori pe minut, ocupând al al doilea loc în topul audienței Sport.ro. Alte trei partide ale echipei lui Dan Petrescu, dar din prima ligă rusească, au făcut ratinguri de peste 60.000 de telespectatori. Cea mai slabă în topul audienței a fost Dinamo Moscova – Amkar Perm, cu 46.000 de telespectatori pe minut, la nivel urban. Sport.ro a fost singura televiziune interesată prin transmisiuni directe de evoluția formației antrenate de Dan Petrescu.

Dar liderul detataș al fotbalului la Sport.ro a fost partida din play-off-ulEuropa League disputată de Dinamo București cu Metalist Harkov. Aceasta a fost urmărită de o medie de 356.000 de telespectatori pe minut (3,4% rating urban).

Printre partidele care au mișcat ratingul s-au numărat și cele din Cupa României. Cea mai vizionată a fost Ceahlaul – Gaz Metan Mediaș, cu 91.000 de telespectatori pe minut, locul cinci în topul audienței. Pe locul patru s-a plasat meciul Anglia – Ucraina, iar pe trei, meciul amical dintre Steaua și Ludogorets, campioana Bulgariei. Alte meciuri internaționale de interes pe Sport.ro au fost: Anglia – Italia (48.000), Ungaria – Israel (50.000), Austria – Germania (46.000).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii