Cautare
, Contributor

Tech |
|

Câte plăți contactless au fost făcute în ultimul an, în Europa

Posesorii de carduri Visa din Europa au realizat în perioada aprilie 2014 - martie 2015 peste 1 miliard de plăţi contactless în valoare de peste 12,6 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Visa Europe.
Contactless - magazin

Consumatorii europeni deţin 131 milioane de carduri Visa contactless, emise de 240 de bănci, pe care le pot utiliza zilnic la peste 2,6 milioane de terminale contactless.

Cele mai multe carduri Visa contactless sunt emise în Marea Britanie, iar cea mai extinsă reţea de acceptare a plăţilor contactless este în Spania.

Astfel, în Marea Britanie există 49,6 milioane de carduri Visa contactless şi 410.000 de terminale POS, în Franţa sunt 20,3 milioane de carduri şi 405.000 de terminale, Polonia înregistrează 14,5 milioane de carduri şi 354.000 de terminale, iar în Spania cele 11,5 milioane de carduri Visa contactless pot fi utilizate pentru plăţi la 593.000 de terminale.

Chiar dacă piaţa locală a pornit de la o bază redusă, majorarea de peste 50 de ori a valorii tranzacţiilor cu carduri Visa contactless în perioada aprilie 2014 – martie 2015 demonstrează un apetit tot mai crescut al românilor pentru rapiditatea şi confortul oferite de plăţile contactless, susțin reprezentanții Visa.

Citește și: Cum influențează tehnologia viitorul plăților

„Românii plătesc în medie circa 58 de lei cu cardul Visa contactless, dar am văzut chiar o tranzacţie contactless de doar 42 de bani realizată la o farmacie. Avantajul este că poţi să achiţi suma exactă fără să umbli cu buzunarul plin de mărunţiş, de exemplu când vrei să cumperi doar o cafea sau o pâine, timpul de plată se reduce, iar costurile pentru posesorii de carduri sunt zero”, a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia, Visa Europe.

Până în 2020, toate terminalele POS din Europa unde se poate plăti cu cardurile Visa vor avea încorporată tehnologia contactless, arată reprezentantul companiei.

Consumatorii europeni realizează cel mai frecvent plăţi contactless pentru cumpărături de zi cu zi, precum cele la supermarketuri, restaurante şi alte magazine alimentare.

Consumatorii britanici sunt de departe cei mai mari adepţi ai cardurilor contactless, plătind doar în luna martie 2015 peste 330 milioane de euro prin intermediul acestei tehnologii.

Lansarea plăţilor contactless pentru toate serviciile din reţeaua Transport pentru Londra (TfL) este unul dintre motivele care au stat la baza dezvoltării accelerate în Marea Britanie, în condiţiile în care peste 100 de milioane de călătorii au fost plătite contactless de la data lansării, în septembrie 2014 (85 milioane de călătorii fiind plătite cu carduri Visa contactless). În ultimul an până în martie 2015, numărul cardurilor contactless a crescut cu peste 37% în Marea Britanie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii