Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Câte ore pe zi se uită românii la televizior? Dar bulgarii și polonezii?

Românii din mediu urban se numără printre cei mai mari consumatori de programe TV din țările Europei Centrale și de Sud-Est. Timpul mediu de vizionare TV pe zi, la nivel urban, este de 6 ore și 12 minute, arată studiul „Media Fact Book 2015”, realizat de Initiative Media România.
televiziune

În 2014, timpul mediu de vizionare pentru programele TV, în orașele din România, a fost de 6 ore și 12 minute. Cifra se referă la populația urbană, cu vârste de peste 18 ani.

Astfel, România ocupă al doilea loc în topul consumului de televiziune, care cuprinde 13 țări ale Europei Centrale și de Sud-Est, după Macedonia, cu 6 ore și 42 de minute. Românii și macedonenii sunt singurii din această zonă care consumă mai mult de 6 ore pe zi programe TV.

Pe locul trei se plasează Bosnia Herțegovina, cu un timp mediu de vizionare de 5 ore și 30 de minute. Se poate observa că România se află printre țările ex-iugoslave.

Ungaria are un consum de 4 ore și 54 de minute, în timp ce Polonia are 4 ore și 42 de minute.

Țările cu cei mai mici timpi de vizionare sunt: Cehia, Slovenia și Albania.

Pentru România, acest consum mare este „o oportunitate” pentru: clienții publicitari, care investesc în reclamele TV, pentru vedetele TV, care sunt sigure că au audiență, pentru politicieni, care aleargă după „expunere” și, nu în ultimul rând, pentru piața TV, care se bazează pe „clienți” (gură-cască).

În fapt, această cifră arată că televiziunea continuă să fie cea mai ieftină și cea mai la îndemână distracție a românilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii