Cautare
, Contributor

Tech |
|

Câte IMM-uri utilizează soluții în cloud

Aproximativ 9 companii medii din 10 (87%) utilizează în prezent o soluție în cloud, iar în România ponderea acestora ajunge la 75%. Rata actuală de adopție a soluțiilor în cloud are o creștere accelerată, având în vedere că patru companii din cinci (78%) au implementat acest tip de serviciu în ultimii doi ani, potrivit unui studiu realizat de Sage, dezvoltator de soluţii software de gestiune a afacerilor.
cloud.jpg

În ciuda popularității în creștere, cloud-ul nu este încă omniprezent, soluțiile ERP arătând o oarecare întârziere comparativ cu alte servicii. În prezent, doar 20% dintre companii utilizează o soluție ERP în cloud, în vreme ce ponderea acestora în România este de 16%, mai arată Sage.

Totuşi, producătorul de soluţiisoftware de gestiune a afacerilor susţine că vom asista la inversarea acestor proporții, ,,deoarece 60% dintre companiile care nu au făcut încă acest pas analizează adoptarea unei soluții ERP în Cloud, iar 55% mizează pe mobilitatea oferită de un astfel de serviciu”.

Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor oferite de 670 de magaeri IT din 10 țări, din companii medii (cu 100 până la 499 de angajați). Interviurile pentru studiu au fost realizate de compania Redshift Research,în lunile august și septembrie 2014.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii