FacebookTwitterLinkedIn

Majoritatea covârșitoare a gospodăriilor din România (97%) are cel puțin un telefon mobil, PC sau laptop, televizor și aparat electrocasnic. În prezent, penetrarea tabletelor a ajuns la 67%, puțin mai mare decât media europeană de 64%, mai arată studiul citat.

În ansamblu, studiul arată că locuința anului 2015 este acum îmbogățită de tehnologie și numărul de dispozitive deținute de un român este de 19, similar mediei europene. Nu numai că sunt mai multe dispozitive în gospodării, dar timpul total petrecut utilizându-le zi de zi este de 10 ore și 20 de minute, cu 2 ore și 20 de minute mai mult decât media europeană.

Telefoanele mobile sunt cele mai populare produse pe care respondenții intenționează să le cumpere în următoarele trei luni.

Circa 40% dintre români intenționeză să cumpere unul în următoarele 3 luni, 51% dintre români declară că doresc un produs cu performanțe mai bune, acesta fiind principalul motiv pentru achiziție, 28% dintre români plănuiesc să cumpere un nou mobil pentru a înlocui un dispozitiv defect, 21% dintre europeni intenționează să achiziționeze un telefon mobil, iar 15% din cei intervievați în România intenționează să cumpere o tabletă.