Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Câte carduri de credit s-au emis în Grecia luna trecută

Criza băncilor grecești a adus, în cele din urmă, un singur lucru bun și e făcut din plastic, informează Bloomberg.
creditcard

Într-o țară în care tranzacțiile în numerar sunt la putere, iar cele nedeclarate încă constituie un sfert din întreaga economie a țării, în jur de un million de carduri de credit au fost emise de către bănci, în urma închiderii acestora timp de trei săptămâni și a impunerii de controale de capital. Măsuri de urgență despre care anumiți oficiali au avertizat că ar putea stimula piața neagră, se pare că fac exact opusul, conform sursei citate.

Alpha Bank a emis aproximativ 220.000 de carduri de credit în luna iulie, iar Banca Națională a Greciei a emis peste 400.000 de carduri de credit în ultima lună.

În ceea ce privește numărul cardurilor de credit active Visa în Grecia, acesta aproape că s-a dublat în iulie, față de lunile anterioare, a spus Nikos Kabanopoulos, manager regional la Visa Europe.

Restricțiile asupra retragerilor de numerar au fost introduce la finele lunii iunie, când băncile au intrat în criză de bani și au fost alimentate de Banca Centrală Europeană(BCE).

Grecii pot retrage, începând cu 20 iulie, 420 de euro pe săptămână, totuși nu există limită atunci când se achită cu cardurile de credit cu condiția ca tranzacția să fie efectuată în țară.

Grecia, conform cifrelor BCE, avea cel mai redus număr de plăți electronice pe cap de locuitor în Uniunea Europeană, potrivit cifrelor BCE.

Guvernul de la Atena are de achitat o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către BCE. Din data de 1 iulie Grecia a intrat în incapacitate de plată.

Câte IMM-uri s-au închis în Grecia începând cu 2008

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii