Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Câte apartamente au fost scoase la vânzare sau închiriere în august pe olx

Românii au postat pe olx.ro aproape 70.000 anunțuri noi, în luna august, pentru apartamente cu una, două sau mai multe camere, locuințe scoasse la vânzare sau închiriere în principalele orașe universitare din țară precum București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Brașov. Pe perioada verii, pentru toate cele cinci orașe, au fost încărcate peste 228.000 de oferte noi.
apartament

În ceea ce privește încărcarea anunțurilor, românii preferă să folosească tot mai mult telefoanele și tabletele, accesând atât aplicațiile olx.ro pentru Android, iOS și Windows Phone, cât și varianta de mobil a site-ului.

La nivel național, în perioada iunie-august 2015 mai mult de 14.000 de oferte de vânzare și închiriere au fost postate de pe terminalele mobile cu sistem de operare Android, înregistrându-se o creștere de 500% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Aceeași tendință de creștere se observă și în cazul românilor care folosesc telefoanele și tabletele Apple, în ultimele trei luni fiind postate de trei ori mai multe anunțuri față de aceași perioadă din 2014.

În ceea ce privește prețul cerut, acesta variază în funcție de oraș, dimensiunea și poziția imobilului. Pentru achiziția unei locuințe, cel mai scump imobil se găsește în București, o vilă cu arhitectură interbelică și accente neoclasice, scoasă la vânzare pentru 12,5 milioane euro.

Privind închirierile, tot capitala ocupă primul loc cu o ofertă de 8.000 euro pe lună pentru un penthouse situat în zona de nord a Bucureștiului cu vedere spre Parcul Herăstrău.

Ofertele mai potrivite cu viața de student pornesc însă de la 100-150 euro pe lună pentru închierirea unei garsoniere, în București. Astfel că, cei cu bugete mai mari, care au depășit perioada studenției și au un job bine plătit pot închiria cu 1200 euro o garsoniera în zona Dorobanți.

Studenții care vor să închirieze împreună cu colegi sau prieteni un spațiu mai mare, au la dispoziție apartamente cu două camere. Chiriile pornesc de la 250-300 euro pe lună și ajung la până la 4000-4500 de euro.

Cel mai avantajos preț pentru închirierea unui apartament cu trei sau mai multe camere pornește de la 350 euro, cele mai scumpe fiind apartamentele din zonele rezidențiale de lux, unde chiria ajunge la 8000 euro pe lună.

În Cluj-Napoca, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 40-60 euro pe lună și ajung până la oferte de 1000 euro pentru cele aflate din zonele exclusiviste.

Chiria unui apartament cu două camere pornește de la aproximativ 100 euro pe lună și atinge sau chiar depășește pragul de 1200 euro în imobilele aflate în imediata apropiere a campusului universitar.

Cele mai mici chirii pentru apartamentele cu trei camere pornesc de la aproximativ 170 euro lunar, pentru apartamentele situate într-o zonă centrală cerându-se mai mult de 1.500 euro.

În Timișoara, Iași și Brașov, chiriile variază între 1.000-1.500 euro pentru apartamentele cu două sau trei camere aflate în centrul orașului, pentru apartamentele cu o cameră prețul pornind de la aproximativ 80 euro pe lună.

În total, în categoria Imobiliare se găsesc peste 600.000 de anunțuri active pentru apartamente, case, terenuri, birouri și spații comerciale.

În luna august, secțiunea Imobiliare a fost vizitată de aproape două milioane de români care au petrecut căutând printre cele mai avantajoase oferte peste 650.000 de ore.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii