FacebookTwitterLinkedIn

Simartis Telecom este o companie înfiinţată în 2003 care creează şi dezvoltă propriile produse şi servicii pentru operatorii GSM. Produsele sale sunt comercializate la nivel internaţional, cele mai importante fiind Bubble – o soluţie inovatoare şi eficientă de mobile marketing şi X-menu – o platformă de promovare a serviciilor operatorilor GSM. 

În 2013, Simartis Telecom a avut venituri de 1,4 milioane euro, iar pentru 2014 ţinta este de 2 milioane de euro. ca potenţiale pieţe-ţintă de desfacere, Simartis Telecom vizează peste 900 de operatorii de telefonie mobilă din întreaga lume: America Latină, Asia, Orientul Mijlociu şi Africa.

“Parteneriatul cu Catalyst ne va ajuta să devenim un competitor global. În perioada următoare avem planuri ambiţioase privind dezvoltarea forţei de vânzări şi suport pe plan internaţional şi promovarea soluţiilor noastre. Vrem să creştem capacitatea de a livra simultan către clienţi multipli şi să îi ajutăm să beneficieze rapid de soluţiile noastre. Toate acestea presupun şi o redefinire a modelului de business, iar expertiza pusă la dispoziţie de Catalyst este esenţială în acest sens”, a completat Răzvan Ionescu, CEO Simartis Telecom.

“Suntem încântaţi că am devenit parteneri ai Simartis Telecom, fapt ce demonstrează implicarea noastră în sectorul tehnologiei în România. Evaluăm în mod activ mai multe oportunităţi pe piaţa locală şi urmărim construirea unui portofoliu puternic de companii lider în domeniul tehnologiei din România”, a adăugat Mihai Sfinţescu, Team Leader Catalyst România.

„Fondul European de Investiţii are bucuria să sprijine din nou, prin iniţiativa JEREMIE, finanţată cu fonduri structurale ale României, o companie tânără şi inovatoare, lider local în soluţii mobile, în drumul spre expansiune internaţională. Astfel de investiţii dovedesc nu doar că private equity reprezintă o soluţie viabilă pentru finanţarea IMM-urilor în timpul unei crize economice, dar şi că utilizarea fondurilor structurale în forma instrumenelor financiare poate fi una dintre contribuţiile cheie la creşterea economică viitoare”, a declarat Hubert Cottogni, Deputy Director şi Head of Regional Business Development din cadrul FEI.

Catalyst România finanţează, cu investiţii cuprinse între 200.000 EUR şi 2 mil. EUR, IMM-uri autohtone care activează în special în domeniile TMT.  Alături de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiţii în fond şi BT Asset Management (BTAM), companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum şi alţi investitori privaţi. Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.