Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Cătălin Vasile

Avere: 11 milioane de euro Vârstă: 43 de ani Reşedinţă: Prahova Domeniu: Distribuţie, transport, construcţii           

Anul 2010 ar putea aduce o creştere semnificativă a afacerilor pentru grupul Aquila din Ploieşti, unul dintre cei mai mari distribuitori locali, deţinut de Cătălin Vasile şi Alin Dociu.

Se pare că cei doi vor să devină jucători importanţi pe piaţa cafelei dacă ţinem cont de mişcările pe care le-au făcut în ultima vreme. În acest an au intrat pe piaţa automatelor de cafea, după preluarea distribuţiei Lavazza. Anterior, brandul era distribuit de Strauss Group, unul dintre principalii producători de cafea la nivel local. Ultima mişcare importantă este însă cumpărarea de acţiuni la trei firme din Râmnicu Vâlcea cu activităţi în piaţa automatelor de produse alimentare şi cafea (respectiv Nordexim Coffee Services, ATV Distribution şi Premium Coffee Services).

Tranzacţia este analizată în prezent de către Consiliul Concurenţei, urmând să fie dat un verdict în termen de 30 de zile. Nordexim a fost anterior distribuitor autorizat al grupului Strauss şi a avut o cifră de afaceri de 7,4 mil. euro în 2009. Firmele preluate sunt prezente pe piaţă cu aparate automate de tip vending, pe segmentul comercializării cu amănuntul a cafelei şi produselor asociate destinate aparatelor automate şi pe piaţa comercializării cu amănuntul a apei potabile îmbuteliate destinate dozatoarelor.

Tot în 2010, cei doi ploieşteni au mai dat o lovitură: au reuşit să preia distribuţia produselor Unilever de la familia Rapotan din Galaţi. Practic, se ocupă de magazinele tradiţionale acoperite anterior de Legato, companie controlată de Cezar şi Angelica Rapotan din Galaţi. Aquila mai distribuie Wrigley, Mars, Rauch , Tchibo sau Ferrero.

Aquila este unul dintre cei mai mari distribuitori locali, cu o cifră de afaceri de circa 160 milioane de euro în 2009. Aquila Part Prod Com, cu activităţi de transporturi rutiere de mărfuri, a realizat anul trecut afaceri de 88,7 mil. euro, faţă de 92,9 milioane de euro în 2008, dar şi un profit de aproximativ un milion de euro. De asemenea, Seca Distribution a raportat afaceri de 67,8 milioane de euro, comparativ cu 79,9 milioane de euro în anul anterior. Grupul are două depozite la Ploieşti şi în apropiere de Cluj.

Compania din Ploieşti are un contact direct cu peste 40.000 de clienţi din Traditional Trade, HoReCa, Gas Station, Convenience, dar şi cu peste 300 de magazine modern trade (cash&carry, hipermarket, supermarket etc.).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii