Cautare




, Contributor

Media şi entertainment |
|

Cătălin Ștefănescu. Cinci motive pentru care iubesc România

Cătălin Ștefănescu este jurnalist și realizatorul uneia dintre cele mai longevive producții TVR, „Garantat 100%”. De-a lungul celor 20 de ani, emisiunea ne-a oferit întâlniri memorabile cu mari personalităţi ale României şi ale lumii, de la  Ethan Hawke, Robert Wilson, Armand Assante, la Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Marcel Iureş, Gică Hagi, Simona Halep sau Cristina Neagu. Astăzi, Cătălin ne dezvăluie motivele pentru care iubește țara în care s-a născut.
 aboneaza-te
Catalin Stefanescu.

Pentru că încă rezistă la puhoiul de declarații de dragoste înflăcărată, fără să ceară nicio dovadă în sprijinul acestora.
Pentru că nici măcar nu sughiță ori de câte ori vorbim despre ea, și-o facem în toate felurile, în fiecare clipă, a fiecărei zile.
Pentru că sarmale cu păsat și ciorbă de burtă, saramură și cricală, ouă umplute și carne la garniță, ciulama cu pipote și inimi, piftie de porc și sângerete, chișcă și sloi de oaie, slănină și vinete cu sau fără maioneză, pălincă și căpșunică, pâine-n țest și ciolomadă, pastramă și carcalete, mici și cozonac cu nucă, măduvioare și fasole bătută, cârnați și mămăligă-n straturi, creier măcelăresc și tochitură. Toate fiind părți componente esențiale ale identității noastre, dar și munți de colesterol care se depun gospodărește pe ființa națională.
Pentru că se bazează pe o chestie verificată în timp: mereu se găsesc unii care nu știu altceva decât s-o salveze. Cu orice chip.
Pentru că nu vrea, dar nici n-o interesează deloc să facă diferența între momentele în care e mândră, și cele în care e vai de capul ei.

Foto Ioana Chiriță

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii