Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Cătălin Grigore: Anul imobiliar 2015 va fi unul al evoluției continue

Anul imobiliar 2015 va fi unul al evoluției continue, potrivit lui Cătălin Grigore, general manager SudRezidential.ro, care spune că Zona de Sud a Capitalei cunoaşte o extindere fulminantă, întrucât 2014 s-a încheiat cu cele mai bune rezultate în domeniul imobiliar din ultimii ani.
imobiliar

În ceea ce privește segmentul rezidențial, Alina Necula, head of marketing & sales Adama Group, susține că „experienţa ultimelor luni ar trebui să ne convingă să nu ne mai raportam la un climat de criza, ci la o nouă realitate imobiliară – una sustenabilă, fără puseuri de creştere sau scădere. În acest context, vânzările Adama au înregistrat creşteri succesive în ultimele 24 de luni, de 25%, respectiv 30%, dar şi un prim trimestru în 2015 cu 30% peste vânzările înregistrate anul trecut. Trendul acesta este susţinut şi de o reluare a investiţiilor, în ultimii 3 ani compania aducând în piaţa locală aproximativ 20 milioane euro alocate exclusiv din fonduri proprii”.

Mai mult, trendul clădirilor verzi a luat amploare şi în țară, astfel că, pentru a furniza cumpărătorilor de locuinţe informaţii importante despre beneficiile financiare, pentru sănătate şi confort ale caselor cu eficienţă energetică ridicată şi responsabile faţă de mediu, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) prezintă ediţia a 4-a a Pavilionului Case Verzi la Târgul Național Imobiliar din acest weekend. Pe durata celor trei zile ale expoziţiei, experţi din sectorul construcţiilor verzi vor susţine peste 30 de prezentari informative, vor oferi consultaţii gratuite despre cum să economiseşti bani alegând o locuinţă verde şi vor prezenta proiectele rezidenţiale din țară cu certificate în cadrul programului Case Verzi al RoGBC-ului.

„În ultima perioadă am asistat la o creştere de peste zece ori a solicitărilor cu privire la beneficiile şi la modul de a construi <<Case Verzi>>. Există în prezent peste 4.000 de case certificate sau în proces de certificare şi 25 de dezvoltatori de proiecte rezidenţiale interesaţi de programul <<Case Verzi>>. Aşteptările noastre sunt ca cel puţin 10.000 de locuinţe să urmărească criteriile ambiţioase care stau la baza definirii unei <<Case Verzi>>. Economiile de energie şi reducerea costurilor de reparaţie, precum şi de sănătate, pot fi echivalente cu trei plăţi lunare pe an în cazul accesării unui credit ipotecar, atunci când comparăm o Casă Verde versus una non-Verde. De asemenea, aceste economii încep de la prima rată lunară întrucât cumpărătorii de locuinţe pot accesa acum credite cu o dobândă mai mică, oferite pentru a sprijini construirea sau renovarea de “Case Verzi”, afirmă Steven Borncamp, CEO al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).

Printre companiile care își vor expune ofertele în cadrul Târgului Național Imobiliar se numără Cosmopolis, Vitan Residence 2, Greenfield, Corbeanca Park, Rin Nord Residence, Militari Residence, Adora Urban Village, Dristor Residence, New City Residence, Paladin Residence, Serena Apartments, Natura Residence, Grigorescu Residence, Tineretului Residence, Fundeni Residence, Giurgiului Rezidential, Colina Marei, Octopus Garden, Hystria Residence, Melita Residence, Flamingo Park Corbeanca, Postavarului Rezidential, Central Apartment Tineretului, City Point, Cubic Residence, Prohil Rezidential, Metropolitan Residence și Studio Plus.

Ofertele imobiliare din București prezente la TNI pornesc de la valoarea de 19.500 euro TVA 5% inclus pentru o garsonieră de 25mp utili, situată în Cartierul Berceni, lângă stația de metrou „Dimitrie Leonida”, în ansamblul Kristal Residence şi merg până la 240.139 euro + TVA pentru un apartament cu 3 camere lângă Foişorul de Foc, ce are suprafaţa de 120 mp utili şi 150 mp terasă, în ansamblul rezidenţial „Evocasa Selecta”.

Ofertele la munte sunt la mare căutare în această perioadă, iar acolo preţurile pornesc de la 12.500 euro pentru o garsonieră de 32 mp situată în Azuga şi merg până la 4,2 milioane euro pentru un spaţiu turistic cu suprafaţa de 3.064 mp utili şi 1.795 mp teren situat în Predeal, zona Trei Brazi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii