Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: „Anul acesta, România va avea încă 35 de kilometri de autostradă și peste 50 de drum expres”

Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Ploieşti - Braşov. După finalizarea acestuia, execuția tronsonului ar urma să dureze între 18 și 24 de luni. Anul acesta, România va avea încă 35 de kilometri de autostradă și peste 50 de drum expres, a anunțat, la TVR 1, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, informează stiri.tvr.ro.
2021-01-27 (2)

Cătălin Drulă: „Mă lămurisem înainte de a ajunge la minister. De opt luni de zile mă uit la acest domeniu şi am bine dimensiunea a ceea ce se întâmplă în domeniu.

Lipseşte sau a lipsit foarte mult capacitatea instituţională, competenţa, profesionalismul, apoi natura în sine a domeniului. Pentru un om politic nu prea e tentant să construiască pe termen lung. Oamenii nu mai au răbdare. Atunci e tentaţia de a promite marea cu sarea şi de a nu aşeza niciodată lucrurile pe baze solide. E nevoie de reformă, de profesionalism, de eficienţă. Nu toate proiectele care sunt în construcţie se termină în acest an. Totdeauna, e un stoc de proiecte care merge în oglindă. Au fost ani de zile când nu am reuşit să absorbim fonduri europene, dar anul acesta îmi doresc să fie recordul în materie de sume investite în infrastructura rutieră şi feroviară. Vor fi 8 miliarde de lei“, conform stiri.tvr.ro

„Cele 8 miliarde se vor duce în proiecte pe feroviar şi rutier, proiecte care sunt în construcţie, precum ar fi Piteşti – Sibiu, Lotul 1, podul de la Brăila, Sebeş – Turda, Lotul 5 de la Piteşti – Sibiu, A0 Sud – autostrada de centură a Bucureştiului”, a subliniat ministrul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii