FacebookTwitterLinkedIn

Acesta a precizat că în prezent se mai lucrează la montarea de parapete, la spaţiile de servicii, sistemul de scurgere a apelor, iar la viaductul peste calea ferată de la Teiuş se execută ultimele umpluturi.

„A10 Sebeş-Turda – se aşterne ultimul strat de asfalt pe Lotul 2. Stadiul lucrărilor: 90%. Lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru România. Pe cei 24,2 km ai tronsonului – de la Pârâul Iovului la Aiud – a început turnarea covorului final de asfalt”, a transmis ministrul.

Cătălin Drulă anunţa pe 18 iunie că anul acesta se va circula pe întreaga autostradă Sebeş-Turda, în condiţiile în care constructorul a dat asigurări că lotul 2 al autostrăzii va fi gata în toamnă.

„Facem toate eforturile să ne asigurăm că antreprenorul îşi respectă graficele asumate, astfel încât anul acesta să circulăm pe întreaga autostradă Sebeş-Turda”, a punctat Cătălin Drulă.

Lucrările pe Lotul 2, în lungime de 24,25 km, sunt realizate de Asocierea Aktor – Euro Construct Trading 98, deschiderea traficului fiind estimată pentru noiembrie 2021. Valoarea proiectului este de 541,73 milioane lei fără TVA.