Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Cătălin Bucura – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Cătălin Bucura Avere: 13-14 milioane de euro Varsta: 44 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Comerț, viticultură, industria alimentară  

Cătălin Bucura are acţiuni la mai multe firme din grupul Euro (Eurotrade, Eurointertrans, United Euro Distribution), dar şi la Vitivinicola Basarabi, Fermele Murfatlar şi Vinuri Dobrogene. Nici despre el, la fel ca şi despre ceilalţi acţionari ai grupului, nu se ştie mare lucru. Firmele la care are acţiuni îşi desfăşoară activitatea în domenii diverse, mergând de la cel al băuturilor, până la apă minerală sau industria alimentară. Cel mai cunoscut este însă producătorul de vinuri Murfatlar, liderul pieţei interne de profil.

După un an 2010 de stagnare a afacerilor la nivelul din 2009, dar cu un profit mai mare (2,5 milioane de euro), anul 2011 pare să se anunţe cel puţin la un nivel similar. În plus, Murfatlar are şi ceva noutăţi. Aşa, de exemplu, producătorul de vinuri şi-a creat divizie premium şi l-a recrutat pe Răzvan Macici, unul dintre cei mai cunoscuţi vinificatori români. De asemenea, compania a lansat recent 3 Hectare Sable Noble – o extensie a gamei 3 Hectare care a făcut istorie în domeniul vinurilor dedicate HoReCa pe piaţa românească. Acesta este primul pas al unui proces mai amplu, care va include doar game exclusiviste de vinuri high-end, care urmează să fie găsite în HoReCa şi în magazinele de specialitate.

Din acest an, de vinuri se va ocupa Răzvan Macici, care nu va renunţa la proiectele sale din Africa de Sud, dar îşi va face timp şi pentru proiectul de la Murfatlar. Compania îi va pune la dispoziţie o micro-cramă (care va funcţiona chiar în interiorul complexului de la Murfatlar), dar şi 29 de hectare de vie selecţionate de pe arealul întregii exploataţii (peste 3.000 ha) deţinute de producătorul de vinuri. În viitor, crama va fi inclusă şi în cadrul proiectului turistic dezvoltat de firmă.Murfatlar este liderul pieței de vin din România, cu o cotă de piaţă de 25%, potrivit reprezentanţilor companiei. Pentru anul în curs, este estimată o cifră de afaceri de 185 de milioane de lei, în creştere cu circa 45 de milioane de lei faţă de anul trecut. Majorarea ar urma să vină din extinderea reţelei de magazine cu acoperire naţională „Crama Murfatlar“.

Planurile de extindere prevăd deschiderea a circa 100 de crame pe an – o investiţie de 10-15.000 de euro –, acestea fiind dezvoltate sub forma unor parteneriate cu investitori locali. Este oarecum un fel de franciză – Murfatlar aduce brandul, know-how-ul, dar şi produsele şi investiţia de marketing sau politica comercială. Contribuţia partenerului vizează punerea la dispoziţie a spaţiului – închiriat sau în proprietate –, precum şi amenajarea acestuia.

Vezi care era averea lui Cătălin Bucura în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii