FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea capitalului social al Real Hyper Magazine, care opera 4 magazine real în România (la Constanța, Arad, Oradea și Suceava), era de aproape 397 de milioane de lei, cu o valoare a unei acțiuni de 10 lei, la momentul transferului de acțiuni, data de 20 ianuarie 2017, către companiei Terazone Enterprises, înregistrată în Cipru, arată datele publicate, recent, în Monitorul Oficial.

Această valoare este cu 60% mai mare decât afacerile Real Hyper Magazine din 2015, care se cifrau la aproape 249,3 milioane de lei, cu 20,5% mai mult decât în anul anterior, însă cu pierderi de 48,8 milioane de lei, în scădere cu 20%, față de 2014, cu aproximativ 735 de angajați.

Metro a vândut cele 4 hipermarketuri real din România

Metro Group a confirmat încă din 20 ianuarie zvonurile apărute în presă că a vândut cele patru magazine real pe care le mai deținea în România, la Constanța, Arad, Oradea și Suceava, către Terazone Enterprises Limited, atunci făcând transferul de părți sociale.

Însă, contractul de vânzare-cumpărare de acțiuni dintre Terazone Enterprises și Real Hyper Magazine a fost semnat pe 22 decembrie 2016, potrivit documentelor publicate în Monitorul Oficial.

De asemenea, juridic, grupul Metro deținea Real Hyper Magazine prin intermediul Real – Group Holding, cu o pondere de 99,72%, și Metro Dienstleistungs Holding, cu o,27%, se mai scrie în Monitorul Oficial.

Terazone Enterprises este un vehicul de investiții, deținut de investitori reprezentați de Dusan Wilms, care, până în iulie 2016, a avut o carieră de 18 ani în cadrul grupului Metro, atât în România, cât și în străinătate, inclusiv în cadrul diviziei real.