Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

SmallBusiness |
|

Cât trebuie să investești pentru a face o școală la care copiii sunt nerăbdători să meargă

Festivitate_incepere_an_scolar_nou1_2013.jpg
  Instituția de învățamânt româno-britanic Avenor College, cunoscută  până anul acesta sub denumirea Little London, a investit 3 milioane de euro în campusul de 4.300mp din apropierea pădurii Băneasa, Cartierul Quartz.

La cinci ani de la deschiderea școlii și la zece ani de la înființarea grădiniței, Little London School a devenit  “Avenor College – Creatori de viitor” în urma unui proces de rebranding început în primăvara anului 2013 și realizat de către agenția de branding Storience.

„Am făcut o investiție în viitorul elevilor noștri. Little London a început ca grădiniță și a evoluat organic într-o instituție cu viziune și curaj. (…) Vechiul nume și vechea identitate au fost depășite de realitate. Astăzi, Avenor College este o instituție complexă de învățământ, care cuprinde grădiniță, școală primară și școală gimnazială, urmând ca, din 2015, să cuprindă și un liceu,” explică Diana Segărceanu, director executiv Avenor College.

Noul campus cuprinde o clădire de 900mp pentru 6 clase, o clădire de activități multifuncționale, o clădire pentru gimnaziu de 3.000mp pentru 21 de clase, două terenuri de sport, bibliotecă, laboratoare și spații de joacă. Capacitatea totală a campusului este de 500 de elevi, Avenor College având în prezent 210 elevi, cu 70 mai mulți decât anul trecut.

Întreaga investiție în proiectul care se va finaliza în septembrie 2015 ajunge la 3 milioane de euro. Investiția  a fost realizată de Diana Segărceanu, împreună cu soțul și sora acesteia, prin intermediul companiei soțului său, A2Z Effective Management Srl.

Taxele de școlarizare sunt de 6.900 de euro pe an pentru elevii claselor primare și gimnaziale, iar cele pentru grădiniță variază de la 3.500 la 6.200 de euro pe an. Engleza este limba de predare în grădiniță, în timp ce în școală predarea se face în limba română. Curriculum-ul parcurs este cel românesc, însă include și elemente din curriculum-ul britanic.

„Credem că orice copil născut în România trebuie să își cunoască rădăcinile și să simtă că le are, motiv pentru care am păstrat curriculumul românesc la baza cursurilor noastre. Pe de altă parte, credem că metodele britanice de învățământ sunt cele care îi ajută cel mai mult pe copii să aibă încredere în ei, să vorbească liber, să-și descopere talentele și să-și urmeze drumul. Ca atare, combinația între cele două este ceea ce propune Avenor ca soluție optimă pentru educația unui copil (…),” explică Dana Papadima, director educațional Avenor College.

Numărul copiilor din sistemul privat de educație, atât școli cât și grădinițe, este de aproximativ 50.000 în prezent în România, peste 80% din ei fiind în București. În acest context, Diana Segărceanu susține că se analizează posibilitatea deschiderii în 2014 a încă unei grădinițe în București, însă nu există încă în plan extinderea către alte orașe. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii